zaterdag 16 juni 2012

Carpe Diem

pluk de dag en reken zo min mogelijk op morgen Al sinds jaar en dag mijn levensmotto en na het veel te vroege afscheid van Daan Hamelink (gisteren) blijkt maar weer eens hoe gevleugeld deze uitspraak is. Ik dacht gelijk terug aan een filmpje dat ik eens voorbij heb zien komen van Daan al genietend in de zeeuwse polders "ik ben een juttende vutter" pijnlijk, verdrietig, confronterend, niet te bevatten en tegelijkertijd mooi om te zien #carpediem #RIP

Er wordt wel eens gelachen om mijn vele hobby's en interesses maar ik probeer er tenminste iets van te maken en als het tot de mogelijkheden behoort doe ik zoveel mogelijk dingen die ik leuk vind en dat kan ik iedereen aanbevelen. Naast het hardlopen en fietsen ben ik zowat dagelijks bezig met muziek. Misschien cliché maar sinds ik 40 geworden ben sta ik nog een stuk bewuster in mijn schoenen. Zo liggen er heel wat zwaar beladen midlife crisis (haha) liedjes op de plank (What life's all about, Afterlife, Secret Fears, The Road to Nowhere, Going Home enz ....) die overigens nog allemaal uitgewerkt moeten worden. Wat muziek spelen/maken betreft ben ik een stuk minder open dat is echt iets voor mezelf en dat doe ik voorlopig het liefst alleen zonder pottenkijkers.

Deze week overigens al 6x gesport (4x gelopen en 2x gefietst) gisteren nog een rondje in de regen gelopen in het Kloosterbos op mijn Fivefingers. Waarschijnlijk na een wolkbreukje want zo slecht heb ik het parcours nog nooit zien liggen in het Kloosterbos. Lekker gevoel om door de plassen te baggeren op de fivefingers en me een weg te banen door de wildernis. Zeiknat, onder de modder en met flinke schrammen op mijn bovenbenen van de struiken kwam ik thuis. Vandaag een verkapt rondje kust gereden op de Cervélo tegen een flinke bak wind (5 bft) Zelden zulke goede benen gehad totaal geen last van de harde wind en met een big smile de strijd aangegaan met de elementen. In Sluis wat gedronken en aangesproken door een Belg betreft mijn fiets. Ebde daar nun slot voor? nee mijnheer, goe in het oog houden dan. De beste man had een pook waar een hoogzwangere vrouw jaloers op zou zijn dus moest even lachen toen hij zei "ik zijn ook nen wielertoerist" Hij pakte zijn portemonnee en vol trots liet hij zijn lidmaatschap zien van de vlaamse wielrijdersbond (VWB) Hij tilde mijn fiets op, kneep is in mijn spaken en zei die wielen die kosten tienduizend euro maar ze maken veel lawaai (al wijzend naar mijn Bontragers) nee hoor mijnheer zoveel niet en lawaai maken deze wielen niet. Hij bleef volhouden dat ze tienduizend euro kosten dus heb ik hem maar gelijk gegeven. Hij bleef maar herhalen dat ik goed op mijn velo  moest passen en verdween daarna in de winkelstraat in Sluis om een stevige pint te gaan drinken :-) Heb ik weer !! Ik kom regelmatig van die duistere figuren tegen, prachtig toch !! mijn weg vervolgd een stukje gesurft met meewind en daarna een flinke dosis zijwind en bij Hoek weer vol op mijn snufferd maar de benen gaven geen krimp vandaag. Voor het eerst 3 uur in het zadel kunnen zitten en gewoon fris en voldaan thuis gekomen. Deze benen en conditie neem ik graag mee op vakantie dan kan het nog leuk worden daar in de alpen. 94.51 km, 3:00:05, 31.5 km/u Garmin Details Zo naar Rock around the Bridge hier in Sas met Inge en onze oudste dochter Celesta. 

Geen opmerkingen: