zondag 9 augustus 2009

Club (75km) training, 120.1 km, 3 uur 45 min, 32 km/u

Erg slecht geslapen vannacht heb het zelfs 4:00 zien worden en ik kon niet slapen door de enorme jeuk aan mijn bovenlijf, echt om gek van te worden. Goede les voor de volgende keer als ik naar het strand ga want ik ben nu echt enorm verbrand en heb er al dagen last van. Vanmorgen om 9:30 vertrokken bij de Rabobank voor een trainingsritje met de club. Welgeteld 12 man dus niet echt een hele grote groep. De route lag vooraf niet echt vast maar uiteindelijk zijn we langs de zeedijk van Terneuzen gereden waar best een aardig stevig windje stond. Langs de zeedijk waren Fred en ik al snel aan de beurt voor 5 km kopwerk die voor mij vrij rustig verliepen. Snelheid zo rond de 30 a 31 km/u gehouden en hartslag half in D2 gehouden. Na de aflossing zakt de hartslag weer naar de herstel en D1 zone. Er werd erg rustig gereden maar op de zondag is dat wel lekker dan plan ik meestal een rustige lange duurtraining. In zo`n groep meerijden is dan ideaal zeker als je een tijdje uit de wind kunt rijden waardoor je de hartslag mooi in de lage zones kan houden. Een stuk leuker en makkelijker dan een lange duurtraining in je eentje. Via Zeedorp richting Hengstdijk gereden en via Terneuzen en Axel terug naar Sas van Gent. Op een weg met klinkers plaatst Peter een versnelling en Patrick en ik blijven mooi in het wiel. Daarna slaan Peter en Fred af om zo naar huis te rijden richting Terneuzen.

Langs het kanaal richting de brug van Westdorpe plaatst Ronnie (75 jaar) een versnelling en ik spring er gelijk achteraan en ga naast hem rijden en roep tegen Ronnie hoe hard we rijden. Over de 50 Ronnie, zelfs 52.4 km/u er verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht. Patrick zit er ook gelijk weer bij, ongeloofelijk die Ronnie daar is iedereen het wel over eens. Ik zou er direct voor tekenen als ik op mijn 75ste nog zo zou kunnen fietsen. Net voor ons neus gaat de brug weer dicht of open (tis maar hoe je het bekijkt) Voor de brug nog wat gezellig gepraat en na aankomst in Sas na 75 km alleen verder en rechtsaf geslagen om het vaste rondje van de club er nog aan vast te plakken. Ik schroef het tempo iets op en hou de hartslag laag in D2, ik voel me erg goed vandaag en de benen voelen zelfs super aan. Was een mooie dag geweest om een cyclo te rijden en dat na zo`n korte nachtrust. Het lichaam zit toch maar vreemd in elkaar, vrijdag een slechte dag en vandaag een topdag. Het gemiddelde schroef ik zelfs nog op naar 32 km/u en dat in mijn eentje en zonder al te veel moeite te doen. Laatste 20 minuten de hartslag nog iets laten stijgen tegen de wind in en de snelhied schommelt nog steeds tussen de 32 en 35 km/u. Op de vrijstraat nog een heel kort maar geen maximaal sprintje en ook dat voelde erg goed aan. Gemiddelde hartslag 149 bpm, erg lekker gefietst !!!!!!

4 opmerkingen:

Henk zei

Stevig doorgefietst Angelo en petje af voor Ronnie op die leeftijd er nog zo tegen aan klappen...respect!

Gr
Henk

Sander zei

Angelo, een vraagje: ik gebruik ook de Polar Protrainer software,maar krijg in de grafieken de snelheid maar niet van mph naar kmph. Kun jij mij vertellen hoe ik dat doe?

Angelo Roelandt zei

Hoi Sander,

Ik kan je zker vertellen hoe je dit doet.

Zo verander je de instellingen in km/u.

Opties – Persoonlijke eigenschappen – Sporten (selecteer fietsen) klik op bewerken, bij tempo selecteer je nu km/u.
Nu zal km/u wel verschijnen in de grafiek.

Groeten,

Angelo.

Sander zei

Dank! Het is gelukt.