maandag 3 augustus 2009

LSD, 111.2 km, 3 uur 47 min, 29.4 km/u

Vanmorgen eerst naar serpenti geweest voor een voorlopige oplossing voor mijn zadelpenklem. Toch een speciale maat die cervélo gebruikt dus de zadelpenklem moest besteld worden. Een zadelpenklem met daarin een ring was voldoende om de zadelpen goed te klemmen dus kan ik gelukkig weer fietsen.

Een lange zeer rustige duurtraining was al lang geleden dus vandaag een LSD training afgewerkt. Long Slow Distance dus hartslag in herstel of net iets daarboven (laag in D1) handjes op het stuur en de beentjes zonder enige moeite rond laten draaien. Via de zeedijk van Terneuzen naar Walsoorden gefietst en daarna bijna tot Doel door gereden. Via Kieldrecht, Nieuw-Namen, Clinge en Hulst terug richting Sas van Gent gefietst. hartslag overal netjes onder controle kunnen houden en de snelheid was hoger dan ik had verwacht zeker met tegenwind. Eenmaal terug in Sas heb ik er nog twee korte rondjes door de polder aan vast geplakt om zo rond de 4 uur uit te komen. Rond 15:00 kwam de wind wat sterker opzetten maar over het algemeen was het goed te doen met de wind vandaag. Met zo weinig inspanning toch nog een gemiddelde van 29.4 km/u gereden, gemiddelde hartslag was 142 slagen per minuut. Twee jaar terug fietste ik in deze zone amper 25 a 26 gemiddeld dus in twee jaar kun je echt flinke sprongen maken. Als ik nog een sprong kan maken tegen het volgende seizoen dan kan ik in de diverse cyclo`s nog wat korter eindigen in het klassement. Ik voel me erg goed op het moment, het lichaam heeft zich snel aangepast nu ik geen ploegendienst meer draai i.v.m. de vakantie. Regelmaat en rust is dus erg belangrijk dat voel je direct.
Mijn zadel staat nu 3 a 4 mm hoger en dat is een wereld van verschil. Zit echt stukken beter vooral in de beugels zit ik nu veel beter op de fiets dan voorheen. Ik zat gisteren een boek te lezen waar over knieproblemen werd gesproken. Bij een te lage zadelstand kun je chronische knieproblemen oplopen. Omdat ik last heb van mijn rechterknie heb ik alles nog eens nagemeten en ik zat inderdaad nog steeds wat te laag. Vandaag de nieuwe zadelstand bij Serpenti nog even laten controleren en alles blijkt nu perfect te kloppen. Ik heb ook eens te hoog gezeten toen kreeg ik enorm veel pijn in mijn knieholte. Mijn spieren werden steeds overstrekt waardoor deze enorme pijn ontstond. De regel voor een juiste zadelstand is je hak op je pedaal in de laagste stand en dan zou je been gestrekt of nagenoeg gestrekt moeten zijn. Iets minder nauwkeurige manier is met beide schoenpunten net de grond aan kunnen raken.

2 opmerkingen:

angelo zei

Angelo, ook een mooie training gedaan.Wat zadelhoogte betreft is het heel persoonlijk, volgens de metingen zou deze iets lager moeten, maar na diverse hoogtes geprobeerd te hebben en inderdaad of last van knie of hamstrings, heb ik de juiste gevonden.Stand van schoenplaatjes kan hier ook veel invloed op hebben en het type pedalen.Wat die koppeltijdrit betreft moeten we tegen die tijd maar zien hoe de vorm is.Hoe bevalt het je trouwens om met de club mee te rijden?
Is Eric trouwens helemaal gedemotiveerd geraakt op zijn weblog bij te houden sinds de Marmotte, of gaat het wel goed met hem?

groeten Angelo

Angelo Roelandt zei

Hoi Angelo,

Ik ben zelf nog niet heel erg veel met de club mee geweest maar de ritjes die ik mee gereden heb zijn me zeker goed bevallen. Toch lekker om eens in een groep mee te kunnen rijden. Vanaf nu ga ik dat wat vaker doen, misschien dat ik morgenavond weer eens mee fiets met de club.

Het gaat verder goed hoor met Erik ook met het fietsen. Ik heb hem nog wel gesproken en ik heb onlangs nog wat mail contact gehad omdat hij een setje carbon clinchers wilde aanschaffen. Het zijn de Reynolds Assault geworden volgens mij maar dat weet ik niet zeker. Erg mooi en goed setje wielen overigens. Ik denk dat hij niet veel tijd heeft of geen inspiratie heeft om zijn weblog bij te houden.

Groeten,

Angelo