donderdag 20 augustus 2009

Mini waaier, 51.5 km, 1 uur 34 min, 32.7 km/u

Het weeralarm bleek een beetje overdreven sterker nog de weersvoorspellingen zaten er flink naast. Even leek het er inderdaad op dat het zou gaan onweren maar ik zag ook al wat opklaringen in de verte. Na even twijfelen toch de fiets gepakt en naar het verzamelpunt bij de Rabobank gefietst. Zoals ik al had verwacht stond ik er alleen maar het was nog geen 18:15 dus nog even afgewacht tot het zover was. Uiteindelijk kwam Ronnie (ook dit had ik wel verwacht) en Matti aanfietsen en zijn we met drie man vertrokken voor een iets ander rondje als normaal. Drie echte die hards dus (haha) die zich niet gek laten maken door al die weerberichten. Omdat het er in het begin toch nog dreigend uitzag zijn we de eerste kilometers wat in de polders rond Sas blijven rijden maar al snel zagen we het opklaren en begon de zon zelfs weer te schijnen. Er stond wel enorm veel wind met af en toe inderdaad wat flinke windstoten. Heel even tegen de wind in gereden op kop met Matti maar die liet zich afzakken omdat hij het wat lastig kreeg tegen de harde wind. Ronnie wilde ook wel om en om op kop rijden maar ik had wel zin in een lekkere training vandaag en zei hem dat ik wel alleen op kop zou rijden vandaag. In een miniwaaier met drie man door prachtige polderweggetjes gereden op aangeven van Ronnie die een erg mooi rondje had uitgezocht.

Zelf had ik weer een superdag en kon ik makkelijk 32 a 33 km/u aanhouden tegen de harde wind en regelmatig nog wat harder en de hartslag zat nog steeds netjes in D2 en dus ruim onder het omslagpunt. Het had dus nog een stuk harder gekund en de benen waren niet kapot te krijgen vandaag maar ik heb me bewust wat ingehouden. Echt een dag om bijvoorbeeld een criquielion te rijden, ik hoop op net zo`n goede dag als vandaag, echt een heerlijk gevoel als alles vanzelf lijkt te gaan. 20 kilometer zonder veel moeite op kop gereden, de benen wel lekker op spanning met Ronnie in mijn wiel en Matti daarachter. Het lange stuk tegen de wind zat er op en daarna samen met Matti op kop verder gereden en lekker door kunnen rijden. Nog wat gepraat over het rijden van wedstrijden, hardlopen en duatlon. Zelf denk ik er ook over om volgend jaar wedstrijden te gaan rijden (net als Matti) die dit ook wil gaan proberen maar zeker weten doe ik het nog niet. Ik wil ook de marmotte weer gaan rijden dus ik moet nog even bekijken of dit verstandig is. Anders ga ik me zeker richten op het rijden van meer cyclo`s om daar goede klassementen te kunnen rijden. Het rijden in een groep bij de club heeft dit gevoel alleen maar versterkt ik vind het echt geweldig om te doen, het gaat erg goed en heb er enorm veel plezier in. Wel mis ik op het moment nog wat competitie in de club maar het is en blijft natuurlijk een tourclub. Met wat meer leden zouden er wellicht meerdere groepen kunnen ontstaan met wat verschil in niveau. Dus bij deze een oproep wordt lid van TC sas van Gent http://www.tcsasvangent.nl/

5 opmerkingen:

Gert zei

Was een weeralarm van niks, had ook wel kunnen gaan fietsen...

Anoniem zei

Goed om te lezen dat je zo scherp staat, ben dan ook heel benieuwd naar je tijd bij de Criquiellion.
Als je wedstrijden zou gaan rijden, denk je dan aan de WAOD of de KNWU zelf?Cyclo's zijn natuurlijk wel heel leuk en over grotere afstanden.Mischien kok ik wel eens meerijden in Sas met de toerclub.Doe trouwens de groeten aan Peter Janssen, ken hem nog van het hardlopen vroeger.
Groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Hoi Angelo Obrie,

Je moet zeker eens meerijden met de club als je eens zin hebt. Is echt erg leuk en er zitten overigens nog een aantal leden in de club afkomstig uit Terneuzen.

Groeten,

Angelo.

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Leuk om te horen dat je ook bij een club fietst. Ik fiets zelf bij Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen en ga van het najaar misschien wedstrijden rijden. Fiets jij eigenlijk al lang?

Groetjes Axel

Angelo Roelandt zei

Hoi Axel,

Ik heb het fietsen helaas veel te laat ontdekt, ik fiets nu iets meer dan 4 jaar waarvan 2 jaar fanatiek. Wat dat betreft zou ik wel in jouw schoenen willen staan. Met 11 jaar heb jij in ieder geval nog wel toekomst in het wielrennen. Zo`n ouwe zak als mij heeft niets meer te zoeken tussen die jonge gasten (haha)

Groeten,

Angelo.