woensdag 12 augustus 2009

Rustige duurtraining, 51.8 km, 1 uur 38 min, 31.7 km/u

Deze week is mijn laatste week van de vakantie en ik moet zeggen ik voel me fantastisch. Regelmaat en rust blijkt zeer belangrijk te zijn voor het lichaam en bevorderd de prestatie behoorlijk. Ploegendienst is absoluut niet prestatie bevorderend dat is me nu wel duidelijk geworden. Ik geniet er dus nog maar even van want volgende week moet ik weer de ploegen in en start ik met de middagdienst dus dat valt gelukkig nog mee.

Vandaag een erg rustige duurtraining gereden door de polder. Het ging weer verbazingwekkend makkelijk ook tegen de wind in. De beentjes niet eens gevoeld en de hartslag zat over het algemeen mooi laag in D1(140 - 158 slagen) waardoor de gemiddelde hartslag aan het einde van de rit 143 slagen per minuut was en de gemiddelde snelheid 31.7 km/u. Onderweg kwam ik mijn moeder ook nog tegen op de fiets ze was op weg naar Terneuzen om mijn vader af te halen van zijn werk. Het zag er maar dreigend uit vandaag wat het weer betreft maar er is tijdens heel de rit geen druppel gevallen en de temperatuur was perfect om te fietsen. Morgenavond weer een ritje met de club.


3 opmerkingen:

Martin zei

Onregelmatige diensten zijn funest voor een goede conditieopbouw.
Je noemt dit een duurtraining Angelo. Is het niet zo dat een duurtraining langer is dan 1,5 uur? Duurtrainingen zijn voor mij lange ritten met een lage hartslag. Maar ja ik rommel ook maar wat aan hoor.

Angelo Roelandt zei

Hoi Martin,

Training is langer dan 1,5 uur (haha) je hebt op zich gelijk normaal gesproken noem ik het D1, D2 enzovoort. Voor het gemak noem ik alle trainingen die ik rustig rij maar duurtrainingen.

Groeten,

Angelo.

Martin zei

Oeps ja maar ik rond nogal graag af (Naar beneden!).;-)
Fietsgroet,
Martin