vrijdag 28 augustus 2009

Startnummer 1357

De wekker zal morgen wel heel erg vroeg afgaan voor mijn eerste Criquiélion maar ondanks dat heb ik er toch veel zin in. Hoe het loopt dat zien we wel, om goud te rijden moet ik in ieder geval onder de 6 uur en 4 min rijden. Ik heb bewust een hele week niet gefietst dus ik hoop morgen te kunnen pieken wat de vorm betreft. Jammer van mijn hoge startnummer want dat kost altijd extra energie om aansluiting te vinden bij een snelle groep als dit uberhaupt nog lukt. Vanuit de start is het gelijk klimmen (Cote de Beausaint) 2.8 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5.4%. Ik heb dus bijna 3 km de tijd om mezelf naar voren te rijden op een helling die op zich mooi loopt maar ik zal gelijk volle bak moeten gaan en dat is altijd lastig zo`n koude start. Na 67 km komt er een heel lastig gedeelte een vierluik met de Cote de Gohette, 1 km - 11%, Cote du Parc, 0.3 km - 15.2 %, Col de Haussire (gedeelte), 1.3 km - 11%, Cote de Samree, 3.7 km - 4 % dit alles in één adem pfffff. Daarna nog een klim of acht tot aan de finish waaronder de Rideux Nord die nog in mijn geheugen gegrift staat als zeer lastig. Ik ga in ieder geval mijn best doen om er wat van te maken. Vandaag moet ik nog wel gaan werken in de middagdienst maar ik hoop wat vroeger naar huis te kunnen anders is het wel een heel erg korte nachtrust. http://www.velomediane.com/

3 opmerkingen:

Ton zei

Hoi Angelo,
Ik hem 'm ooit 1x gereden (in 1995) en ging op het laatste stuk helemaal kapot, een klim van 15% en een hongerklop gaan slecht samen!
Herinner het me als een mooie tocht. Veel succes!

Martin zei

Ook ik reed de kriek een keer.Prachtig rondje (of liever 8tje) Vergeet niet te genieten van de mur de la velomediane. Die is echt heftig. Veel succes!!

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Gefeliciteerd met het rijden van de Criquelion!
Dat is echt knap hoor!
Zaterdag ga ik misschien met m'n vader naar een tourtocht, proberen de 100 km te rijden.

Groetjes Axel