dinsdag 5 april 2011

Einde fietsseizoen 2011

Vanmorgen terug geweest naar de chirurg. Uiteraard mijn verhaal gedaan en zitvlak goed laten bestuderen en de conclusie is hard maar wel vrij logisch. In goed overleg besloten om voorlopig 3 maanden niet te fietsen. Voelbaar zit er weer een bobbel op mijn zitbot het kan littekenweefsel zijn maar het kan ook zijn dat dit het begin is van een nieuwe cyste. Een nieuwe MRI scan is onzinnig. Het enige wat we nu kunnen doen is een aantal maanden geen frictie dus niet fietsen. Herstel van een litteken duurt normaal gesproken zo`n 6 maanden tot een jaar en de operatie is nu zo`n 4 maanden geleden. Over 3 maanden kijken we of het verbeterd is als dit niet het geval is dan is er wellicht weer sprake van een cyste/gezwel en dan wordt ik doorverwezen naar een collega chirurg die oa gespecialiseerd is in proctologie (een mooi woord voor kont/anus specialist) Laten we hopen dat dit niet het geval is en dat mijn zitvlak in deze 3 maanden zonder fietszadel goed kan herstellen.

Uiteraard flink balen !! dit is niet het gewenste scenario maar toch heb ik er vrede mee. Verder fietsen op deze manier heeft totaal geen zin. Elke fietsrit is na een bepaalde tijd een ware martelgang en dan is de lol er natuurlijk wel heel snel af. In het begin accepteer je dit want je verwacht dat het steeds beter zal gaan maar als die verbetering uitblijft dan houdt het gewoon op. Het fietsen ging ook nog eens verrassend goed en makkelijk dus dan is het extra zuur dat je er weer maanden uit ligt. In de auto terug naar huis van het ziekenhuis stond het water me wel even in de ogen maar ik heb me snel herpakt. Bij de pakken neer gaan zitten heeft ook geen zin ik zal iets moeten verzinnen op sportgebied ter vervanging van het fietsen. Sporten is nu eenmaal mijn uitlaatklep zeg maar gerust bevrijding dus maanden niets doen zou niet echt prettig zijn voor mij. Hardlopen is helaas ook geen optie ik probeer het steeds opnieuw maar elke keer speelt mijn linker knie/heup weer op. Het eerste wat in me opkomt en wat het fietsen het meest benaderd is skeeleren. Goed voor de conditie en je gebruikt vooral je benen. Geen idee of ik dit kan maar zo kan ik in ieder geval lekker in de buitenlucht blijven sporten zonder mijn zitvlak te belasten. Ergens binnen in een krachthonk/fitness ruimte gaan zitten is ook niets voor mij zeker niet in de zomerperiode. Vanmiddag gelijk maar op zoek naar een setje skeelers. Er zit een specialist in Middelburg Koole sport

2 opmerkingen:

Eric zei

Mooi klote Angelo. Succes met het herstel en het skaten :-)

HenkV zei

Angelo, je bent nog jong zat om nog héél véél jaren fietsplezier te hebben. In dat licht bezien moet je er gewoon 'effe' doorheen. Een paar maandjes niet is dan zo lang niet :).