zondag 24 april 2011

Skeeleren, retourtje Terneuzen

Totaal niet fit wakker geworden een beetje het gevoel dat de trein (spoor ligt niet ver van ons huis) door de slaapkamer was gereden, pffff. Vierploegen rooster dat we nu lopen valt me gewoon enorm zwaar. Het ziet er gelukkig naar uit dat dit uiteindelijk aangepast gaat worden op termijn. Met weinig puf de skeelers aangetrokken en eenmaal buiten voelde ik me gelukkig al snel stukken beter. Wederom prachtig weer wat wil een mens nog meer. Deze keer naar Terneuzen geskeelerd en terug. Ik weet wel dat het stukje bij Sluiskil richting de tweede rotonde er niet best bij ligt (zeer grof wegdek) dus bij de eerste rotonde rechtsaf en langs het kanaal door Sluiskil voorbij het pondje geskeelerd. Ook al zo`n slechte ondergrond daarbij redelijk wat tegenwind, gevoelsmatig zoiets als een zware beklimming op de fiets. Vanaf de brug gelukkig weer een normaal fietspad met een goede ondergrond. Bij de sluizen de weg overgestoken en bij de stoplichten op mijn plaat gegaan in de berm zonder gevolgen (domme iets te enthousiaste actie) Voorbij de brug ging mijn gsm af. Waar zit je? Bijna in Sluiskil hoezo? ok dan is het goed. Bij de rotonde wilde ik door Sluiskil gaan (een andere weg) maar over klinkers dat werkt helemaal niet op skeelers. Geen andere keuze dan het grof stuk wegdek voor handen. Jeetje mijn voeten werden er gewoon gevoelloos van zo enorm trilde de skeelers. Blij dat dit stuk achter de rug was en zeker niet voor herhaling vatbaar. bij de rotonde zag ik mijn gezin staan. Ze waren me tegemoet gereden vandaar het telefoontje waar ik zat. Leuke verrassing dus van Sluiskil met de dames naar huis geskeelerd en Celesta gebruikt als rem ter hoogte van de zandstraat. Snelheid zat er goed in hier (tussen de 25 a 30 km/u) slag goed te pakken. Inge en Lorena waren al een tijdje gelost maar Celesta (mijn oudste dochter) hing voorover gebogen op de fiets en wilde niet opgeven en trapte voor wat ze waard was en kon me nog lang volgen. Kwam mijn schoonmoeder ook nog tegen op de fiets en eenmaal in Sas omgekeerd en de dames weer tegemoet gereden. Celesta kwam vrijwel direct aanfietsen met rode kaken en zweetdruppels op haar voorhoofd. Je kan wel merken dat ze dagelijks naar Terneuzen fietst ivm school, prima in conditie. Eenmaal thuis de skeelers uit en een soort van kramp aan de zijkant/buitenkant van mijn voeten (door het slechte wegdek vrees ik) Verder lekker geskeelerd maar volgende keer toch maar weer op het mooie fietspad richting Hulst. Wel wat kleine ongemakken ivm het skeeleren. knokkel (of hoe noem je dat) op enkel is wat pijnlijk. Binnenknieband rechterknie voel ik ook regelmatig maar pijn verdwijnt vrijwel direct na het skeeleren. Voeten blijven gevoelig voor blaren op de enkels maar met stukjes schuimrubber en tape blijft de schade beperkt. Heeft voornamelijk allemaal te maken met het wennen aan nieuwe schoenen. Verder lijkt het me niet echt een blessure gevoelige sport. Endomondo ritgegevens

1 opmerking:

van den Abeele zei

Alweer bijna 30 km geschaatst! Lijkt me inderdaad leuk om eens samen te skeeleren. Goed voorstel! Binnenkort eens een datum prikken? Je kunt me mailen op abeele@gmail.com.

Wel spannend om met iemand anders op pad te gaan; ik vind het nu immers nog steeds lastig om op de niet-rechte stukken mezelf geen ongelukken aan te doen, laat staan met iemand erbij... Maar met onze helmpjes moet dat lukken, toch?!