woensdag 23 november 2011

Awesome !! (Born to Run)

Via de Nikeplus site moet je het gevoel weergeven dat je had tijdens je looptrainingen. How was your run? How you felt? voor de allereerste keer was dit Awesome !! jeetje mina wat ging dat soepeltjes vandaag :-) Looptrainingen in de bossen en op de finse piste werpen intussen hun vruchten af? of was het gewoon een ééndagsvlieg gevoel. vier intervalletjes van 1 minuut gelopen aan respectievelijk 17.1, 16.6, 16.8 en 17.4 km/u en dat verliep vrijwel moeiteloos. Echt het gevoel dat ik kon blijven rennen aan dit tempo en dat is echt kicken !! Just like the old days toen ik nog jong en goddelijk was :-) gevoelsmatig dus een training om in te lijsten. 8.3 km, 43:18, 11.5 km/u, 5:13 min/km, HF 157 Garmin Details

Als ik iets doe wat me interesseert/intrigeert dan wil ik er ook graag zoveel mogelijk of beter gezegd alles over weten. Ik fungeer dan als een soort spons en neem zoveel mogelijk informatie tot me om daar uiteindelijk beter van te worden. Zo is dat met fietsen, destijds met mountainbiken, skeeleren en intussen uiteraard ook met het lopen. Het lopen wordt steeds leuker en het was al zo gaaf om te doen. Het boek "Born to Run" van Christopher McDougall staat nu ook op mijn verlanglijstje van de beste Sint. In het boek vertelt de schrijver over de blessures die hij steeds oploopt tijdens het hardlopen. Hij neemt geen genoegen met de antwoorden van zijn artsen en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekte gedurende het verhaal dat de mens is gemaakt om hard te lopen. Hij gaat op bezoek bij een indianen stam in Mexico, de tarahumara, die de beste renners van de wereld schijnen te zijn. De Tarhuma rennen enorme afstanden over ruig terrein op hele eenvoudige sandalen (zonder eten en drinken) en hebben praktisch nooit last van blessures. De schrijver probeert er achter te komen wat hun geheim is, en betrekt in het boek verhalen over ultra hardlopers. mensen die lange afstanden blootvoets afleggen en de kunst van het hardlopend jagen op wild. Samen met de Amerikaan "Caballo Blanco" die bij de Tarahumara woont organiseert de schrijver een spannende hardloopwedstrijd met de beste Tarahumara en de beste Amerikaanse ultra hardlopers (bron: www.natuurlijkhardlopen.nl)

Door mijn blessure verleden op hardloop gebied vind ik de filosofie betreft barefootrunning dus erg interessant en ook aannemelijk maar de praktijk zal moeten uitwijzen of dit op termijn ook gaat werken voor mezelf. De Inov-8 X-Talon 212 een minimalistische trailschoen waar ik sinds kort mee loop versterkt mijn gevoel dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn. De eerste indruk was echt ongelooflijk goed. Eerst nog wat meer kilometers lopen op de Inov-8 in de bossen en daarna stap ik misschien wel voorzichtig over op minimalistische wegschoenen? Morgen weer trailen in het kloosterbos en daar heb ik nu weer al ontzettend veel zin in :-)

2 opmerkingen:

Wendy zei

Bedankt voor de boekentip, lijkt inderdaad een aanrader!

Angelo Roelandt zei

@Wendy Graag gedaan !!