dinsdag 29 december 2009

Duurtraining MTB, 76.5 km, 3 uur 5 min, 24.8 km/u

Vanmorgen zou het droog blijven dus één van de laatste kansen van de week om een rustige duurtraining te rijden onder droge omstandigheden. Om 9:15 op de mountainbike gestapt voor 3 uurtjes rustig rijden in D1 (140-158 bpm) Via Terneuzen, Hoek en Philippine naar Breskens gefietst voornamelijk voor de wind dus dat ging soepeltjes. Heenweg voornamelijk meewind betekent uiteraard terug tegen de wind in maar op zich stond er met zo`n 3 beaufort niet al te veel wind. Via Breskens, Schoondijke, ijzendijke, Watervliet en Boekhoute terug naar Sas van Gent gefietst. De laatste 45 minuten begon het te regenen maar de hoeveelheid viel gelukkig nog mee. Had alleen last van zeer koude voeten het laatste uur voor de rest totaal geen kou gehad. Ik had wel iets te weinig gegeten onderweg (bijna niets eigenlijk) waardoor ik het laatste kwartier tegen een hongerklop aanzat. Laatste stuk was de lol er dus even af dus volgende keer zeker wat meer eten meenemen. Lekker zo`n rustige training en ik moet zeggen de Trek zit ook tijdens een lange rit op de weg als gegoten, zadel is ook echt zeer goed te noemen.

Na thuiskomst eerst wat gegeten en daarna een massage programma ingesteld en in de Whirlpool gesprongen om wat te ontdooien. De weersvoorspellingen zijn niet best voor de komende dagen. Gaat weer flink koud worden helaas met regen, sneeuw en misschien wel ijzel. Jammer had graag nog een lange rustige duurtraining afgewerkt. Donderdag in ieder geval weer een specifieke krachttraining op de Tacx verder even kijken wat de mogelijkheden zijn om buiten te rijden van het weekend. Voor de oplettende onder ons "inderdaad geen helm op gehad vandaag maar twee mutsen tegen de kou op mijn hoofd" Op de MTB durf ik dit wel aan op de racefiets zou ik dit nooit doen.

2 opmerkingen:

angelo zei

He Angelo, wilde zelf vandaag naar Oudenaarde gaan, maar het lag overal spekglad vanmorgen in Terneuzen en dus met grote tegenzin een duurtraining op de Tacx gedaan.Was het bij jou niet glad op de fietspaden dan?
Heb besloten om ook de Ronde van Vlaanderen rijden, mijn oude wielen heb ik al gemonteerd.
Ze geven inderdaad veel slecht weer af met stevige vorst, dus buiten trainen met de koersfiets zit er niet veel in denk ik, niet de kou weerhoudt me , maar het risico van vallen.4 januari een interview van Mart Smeets met Lance op TV en morgen in de Telegraaf een exclusief interview met hem.Mijn vader heeft een Trek Madone 5.1 gekocht, zei hem dat hij dan geen principes heeft (hij is anti Lance) omdat Lance mede eigenaar is.
Ik wens je alvast een heel prettige jaarwisseling toe en groetjes aan je gezinnetje en je familie.

Groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Hey Angelo,

Was niet glad op de reguliere fietspaden maar ik was op de MTB hé. Op de racefiets lijkt het me toch niet ideaal op het moment. Ben ook maar 1 fietser tegen gekomen tijdens heel de rit volgens mij iemand van TC sas net toen ik vertrok (wel op de racefiets) Inderdaad jammer van het aankomende slechte weer net nu de lange duurtrainingen weer op het programma staan. We passen er wel een mouw desnoods op de tacx. Mooie fiets die Madone van je vader, anti lance of niet de madone zal er niet minder goed door rijden. Ik wens jouw en je gezin uiteraard ook een goede jaarwisseling toe.

Groeten,

Angelo.