woensdag 16 december 2009

Tacx Alp d`Huez, 13.8 km, 46 min 58 sec (PR)

Geen last meer van mijn verkoudheid en maar op de tacx gestapt om een referentiepunt neer te zetten om te zien hoe ik ervoor sta en waar ik naar toe moet om mijn doel te bereiken. Als referentie dus de beklimming van de Alp d`Huez op de tacx, ik had er een hard hoofd in na mijn verkoudheid maar het resultaat is echt "WAUW"te noemen. Korte opwarming gereden (te kort) en daarna begonnen aan de Alp. De eerste kilometer leken de benen al vol te lopen maar de hartslag zat nog maar rond de 160 slagen. Een bocht verder kwam ik al in een lekker ritme aan een mooie cadans en de hartslag was erg makkelijk onder controle te houden. Eerste kwartier zelfs in D2 gereden daarna in D3 maar nog wel ruim onder omslagpunt. Ik trapte regelmatig boven de 300 watt en kon amper geloven dat de hartslag nog steeds onder de 180 slagen per minuut zat. Na bocht 2 een tijd van ergens in de 40 minuten weet niet meer precies hoeveel exact. Dat kan nooit !! mijn snelste tijd ooit was 48 min en 48 sec in juni van dit jaar http://the-21st-century.blogspot.com/2009/06/tacx-alp-d-huez-138-km-48-min-48-sec-17.html Hier zat ik al vrij snel tegen en over omslagpunt en de laatste minuten zwaar in het rood gereden. Na bocht 1 moest ik me enorm inhouden omdat ik zag dat ik wel eens onder de 48 minuten zou kunnen gaan rijden. ik had echt nog zo veel over maar ik wilde onder mijn omslagpunt (186) blijven rijden het gaat hier tenslotte niet om een record poging maar om een referentiepunt. Goed in kunnen houden en toch nog bijna 2 minuten (eindtijd 46:58) van mijn snelste tijd afgereden.

Vreugdedansje? eigenlijk wel ja, ik heb me vorig jaar vanaf november te pletter getraind in de sportschool en heb nu nog werkelijk geen enkele kilo weggeduwd. Toen fietste ik ook de alp op ter referentie in december in 57 minuten aan een gemiddelde hartslag van maar liefst 186 slagen per minuut. Nu dus 11 minuten sneller dan vorig jaar in december hoe kan dit en waar ligt dit aan dat is de grote vraag ?? Vorig jaar te vroeg begonnen? Krachttraining in de sportschool werkt niet voor mij? was al overtraind in december? veel meer rust pakt gewoon goed uit? Het mountainbiken heeft me zoveel sterker gemaakt? Denk zelf dat de combinatie rust en het mountainbiken me sterker hebben gemaakt. Conclusie is in ieder geval dat ik meer wattage kan trappen aan een lagere hartslag. Als ik van deze 46:58 nog een aantal minuten kan afsnoepen dan ziet het er wel heel erg goed uit. Denk niet dat ik de sportschool nog induik ik was namelijk van plan om hier in januari weer mee te starten maar als ik kan blijven mountainbiken dan laat ik de sportschool waarschijnlijk voor wat het is. Normaal gesproken ga ik aankomende zondag weer mountainbiken in Ossendrecht met Wout? Lekker trainen en dus niet te veel in het rood gaan rijden en genieten want het is daar echt te gek om te biken over al die prachtige singletacks. Zal wel brrrrr........ koud zijn vrees ik.

4 opmerkingen:

Martin Kool zei

Da's een flinke verbetering van je tijd. Met de vorm zit het wel goed. Combinatie van voldoende rust en lekker biken pakt voor jou goed uit.

Anoniem zei

Angelo,
je plukt nu de vruchten van je trainingsarbeid van het afgelopen jaar, rust is even belangrijk als trainen,vooral als je in verschillende shiften werkt.
Groeten,
Rony

angelo zei

He Angelo, dat ziet er wel erg goed uit, er zijn nu eenmaal mensen die zich te pletter kunnen en moeten trainen, maar ook mensen die met minder traingsarbeid hetzelfde kunnen bereiken en bij meer zelfs stuk gaan, toch ook wel genetisch bepaald denk ik.Ik ben nu al benieuwd naar de Marmotte!!!
Rust is denk ik wel een onderschat iets, zeker voor ploegenmensen die over het algemeen te weinig slapen, maar wel alles willen doen.
Groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Het zal inderdaad voornamelijk liggen aan het feit dat ik veel meer rust heb gepakt. Alles is nu ook veel beter in balans zelfs mijn gewicht is gek genoeg nog steeds hetzelfde (64 kg) en op het moment heb ik hier erg weinig voor gelaten. Ik eet overigens altijd gezond maar vorig jaar liet ik echt alles maar dan ook alles aan mijn neus voorbij gaan zelfs een gebakje op een verjaardag en dat maanden lang. Rust blijkt voor mij inderdaad één van de beste trainingen te zijn maar er moet natuurlijk nog wel hard getraind worden om mijn uiteindelijke doel te halen. Marmotte onder de 8 uur en dan ben ik tevreden.