maandag 27 juni 2011

Acclimatiseren wat is dat? (duurloop 7 km)

Blijft toch een raar land plots temperaturen tegen de 30 graden. Op zich erg lekker het is bekend dat ik echt van de warmte hou maar enige tijd om te acclimatiseren zou niet verkeerd zijn. Morgen nog warmer en dan duikt de temperatuur in de loop van de week weer richting de 18 graden dat is toch niet gezond meer :-)

Normaal gesproken presteer ik bovengemiddeld tov andere sporters in de warmte maar vandaag was het echter een drama. pfff was echt knetterheet in de polder en ook bijna geen wind wat voor een beetje verkoeling zou kunnen zorgen. Kan ook een off day geweest zijn die heb je zo af en toe eens. Vanmorgen kwamen er nog wat flinke groene rakkers los (nog steeds nasleep verkoudheid) maar het zal wel met de plotse temperatuur verandering te maken hebben gehad. De bedoeling was een zeer rustige duurloop van 8 km. In het begin kon ik de hartslag nog wel onder de 160 bpm krijgen maar na verloop van tijd gaf de Garmin 170 bpm en soms zelfs hoger aan en dat aan een snelheid van 11 km/u. Was niet alleen de hartslag heel mijn lijf protesteerde aan dit lage tempo, was met momenten gewoon aan het afzien. Na 7 km maar gestopt op deze manier heeft het weinig zin. Verder rustig uitgewandeld naar huis. Na een verfrissende douche heerlijk genieten van het warme weer. Voor je het weet is de zon weer weg !! 7 km, 36:37, 11.5 km/u, 5:13 min/km, HF 166 Garmin details

2 opmerkingen:

van den Abeele zei

Het was warm om te sporten ja, vandaag. Echter, bijna windstil; dus besloot ik deze ochtend ipv de loopschoenen weer de skeelers te pakken. Een mooie 32 km gereden (ja, op 'jouw' parcours)

Angelo Roelandt zei

@Abeele slimme keuze had ik beter ook gedaan. Van de week trek ik de skeelers ook weer aan.

Groeten,

Angelo.