vrijdag 10 juni 2011

Gestrand in de regen (skeeleren)

Wakker geworden met een zere strot (Fredje bedankt hé) van je collega`s moet je het hebben :-) voor de rest voelde ik me wel fit dus rond kwart voor één de skeelers ondergebonden voor een lange rustige rit. Naar Hulst gereden en besloten om vanaf Hulst door te skeeleren naar Terneuzen. Onderweg kreeg ik al een telefoontje dat het hard aan het regenen was in Terneuzen maar terug keren was geen optie meer. Lekker rustig geskeelerd en dan is het heel erg goed vol te houden. Wel weer redelijk veel slechte stukken wegdek maar ook dat ging niet eens zo slecht vandaag. Ik zag de buien in de verte al hangen en vanaf Zaamslagveer vielen de eerste druppels. Vanaf Zaamslag begon het harder te regenen en eenmaal in Terneuzen kwam het echt met bakken uit de hemel. Skeeleren was nog amper mogelijk het wegdek was echt spekglad. De brug zowat opgekropen door de gladheid en de afdaling was ook best spannend want eenmaal beneden moet je toch echt stoppen voor de stoplichten. De remtechniek die ik ken van een filmpje van eddy matzger uitgeprobeerd en dit werkte perfect. Door de knieën rechtervoet schuin naar voren op het asfalt drukken en het werkte nog ook. Met skeeleren had het allemaal niets meer te maken het leek meer op schaatsen. Onder de brug gaan schuilen net als wat kids die van school kwamen en Inge gebeld om me op te komen halen. Ik kon ook nog meerijden met een vrouw die haar zoon kwam ophalen maar Inge was al onderweg dus vriendelijk bedankt voor dit aanbod. Ik was in mijn zomeroutfit en omdat ik natgeregend was en het ook nog eens hard begon te waaien kreeg ik het plots flink koud. Heel lang moest ik gelukkig niet wachten en eenmaal thuis direct in een warm bad gekropen (en dat was toch lekker) Bedoeling van vandaag was minimaal 50 kilometer rustig skeeleren maar dat is door het slechte weer dus niet gelukt. Toch nog 44.04 kilometer geskeelerd, 2:06:36, 20.9 km/u, max 30.2 km/u, HF 147 Garmin details Voor de mensen die nog geen ervaring hebben met garmin connect klik op "weergeven in metrisch" (rechtsboven) om de afstand en snelheid in km/u te zien

2 opmerkingen:

Johan Barelds zei

Jammer van de regen, maar 44km is ook een pittig stuk! Regen is idd levensgevaarlijk als je op skeelers bent. Gelukkig kun je er nu weer bij fietsen..:-) Mocht je trouwens nog een manier vinden om de Garmin connect plaatjes 'standaard' op metrisch te zetten (ook als je niet ingelogged bent) dan houdt ik me van harte aanbevolen.
Prettige Pinkster!

Gr. Johan

van den Abeele zei

Heb gisteren een van jouw skeelerroutes gereden! Mooi traject, maar wel veel wind.

Gestart bij brug Westdorpe/Sas, onder de kanaaldijk, tussendoor langs die Mammoetkraan die ze aan het bouwen zijn, via Axelse Sassing naar watertoren, dan naar Absdale en ook weer zo terug. Ik klokte af na 32,5 km.

Ondanks die wind een mooi gemiddelde van 20,5 km. Zeker als je die kruispuntjes en slagbomen meerekent én de terugweg met tegenwind, viel het me niet tegen.

Binnenkort pak ik mijn weblog ook weer op.