zondag 26 juni 2011

Eerste 100+ km, Rondje kust D1

Wel even zin moeten maken om op de fiets te stappen. Ik heb af en toe nog wat moeite om de knop om te zetten om gewoon zonder doel een rondje voor de fun te gaan fietsen maar eenmaal op de fiets was het echt genieten geblazen. Fietsen ging ook nog eens erg soepel en de snelheid in D1 was ook nog eens meer dan behoorlijk. Via Breskens door gereden naar Cadzand-bad en daar even gestopt en een cola genuttigd op een terrasje. Temperatuur was goed, er stond niet veel wind, een grijze wat mistige lucht en de zon schitterde voornamelijk door zijn afwezigheid. Veel toeristen in alle soorten en maten langs de kustlijn dus handjes op de remmen en goed opletten. Erg rustig gefietst het grootste gedeelte in D1 en soms wat uitschieters in D2 of net ondergrens D2. Laatste uur kwam de wind wel iets meer opzetten maar op zich niet echt noemenswaardig vergeleken met de afgelopen periode met veel wind.

Eerste 100 km ritje verliep verder zonder problemen. Afstand is geen enkel probleem aan dit tempo denk alleen niet dat ik 100 km intensief moet gaan fietsen. Waarschijnlijk kom ik dan de man met de hamer wel ergens tegen onderweg. Duurvermogen zal toch wel een flinke deuk opgelopen hebben neem ik aan na een lange periode van niet fietsen. Meer dan 3 uur en een kwartier in het zadel gezeten en totaal geen last van mijn zitvlak dat is wel heel erg goed nieuws. Even afwachten of dit zo blijft maar ik heb er wel vertrouwen in de druk wordt gewoon veel beter verdeeld nu mijn bekken in orde is. Ik kan nu ook met zekerheid zeggen dat het SQ Lab 611 zadel met stip het beste zadel is wat ik ooit heb gehad. Echt totaal niets op aan te merken het zit echt geweldig en het is ook nog eens erg mooi afgewerkt. Kortom zeer tevreden na dit mooi rondje fietsen. Voor de cijfers moet ik me ook al niet schamen voor een eerste 100 km ritje in D1. 102 km, 3:16:43, 31.1 km/u, HF 155. Garmin gegevens geïmporteerd via endomondo. Garmin site lag er weer uit voor onderhoud :-(

Verder is de stemming en de motivatie opperbest. Nog geen uitdagende doelen wat het fietsen betreft maar dat komt wel weer als het goed is. Wat het lopen betreft komen er steeds meer doelen in beeld. Zoals ik al eerder aangaf is de marathon mijn ultieme doel op loopgebied. Nog even afwachten hoe het trainen me verder zal vergaan maar tot nu toe ziet het er allemaal erg goed uit. Volgend jaar hopelijk mijn eerste marathon. Waarschijnlijk eerst de marathon van zeeuws vlaanderen (12 mei 2012) Als ik mijn fantasie echt op de loop laat gaan dan ziet mijn verlanglijstje er wel heel mooi uit. Rotterdam, Londen, Berlijn, Barcelona, Chicago of nog mooier de New York Marathon Gelijk een mooie stedentrip zo zie je nog eens wat van de wereld. De New York marathon is zo`n giga groot evenement daar staan gewoon complete rockbands te spelen onderweg en staan er zo`n 2 miljoen mensen aan de kant om de lopers aan te moedigen. Een mens moet kunnen en durven dromen. Mijn droom betreft het rijden van de marmotte is ook uitgekomen dus wie weet ...................................

2 opmerkingen:

Danny zei

Hoi Angelo,

Back on track zo te zien voor wat betreft het fietsen.
Je hebt een betere dag uitgezocht om te fietsen. Gisteren LM was een drama. Vanaf Schoonbron vertrokken en 190 km in de regen gereden. Doorweekt en koud. Mijn benen werden er stijf van. Daar wordt je niet vrolijk van. Elke km zag je mensen met lekke banden staan en ambulances ook een aantal keren gepasseerd. Erg jammer.

Groeten,
Danny

Angelo Roelandt zei

@danny klote zeg van limburgs mooiste. In 2008 reed ik ook 200 km in de regen tijdens limburgs mooiste. Toen ook een drama zelfs twee setjes remblokjes opgeremd en een hagelnieuw setje fietskleding moeten weggooien (knalgeel geworden) langs de maas. Volgende keer beter Danny.