zaterdag 21 augustus 2010

2de looptraining, 5.88 km?, 28 min

Net na de middag eerst terug naar runners service lab in Gent geweest. Deze keer wel in één streep naar de plaats van bestemming gereden en gelijk kunnen parkeren. Het is maar 3x afslaan op heel de weg onbegrijpelijk dat ik van de week zo gesukkeld heb maar goed eind goed al goed. Compressie kousen op laten meten en gepast en Nike sokken en een Nike+ sportband 2 gekocht kleur zwart/rood. Ook de winkel ernaast movingstore nog even bezocht op advies van Tom Tom Mario. Inderdaad een mooie winkel en ook Cervélo fietsen in de winkel. Na thuiskomst nike+ software geinstalleerd sensor in schoen geplaatst en even getest en het werkte gelijk perfect. Kalibreren moet ik nog doen de loopfile was nu onbruikbaar omdat ik tussendoor heb gewandeld. Je moet een bepaalde afstand in hetzelfde tempo lopen of wandelen. Wellicht kan ik dit morgen nog eens proberen.

Rond half vier vertrokken voor een rondje lopen samen met Celesta (mijn oudste dochter) die naast me fietste. De Nike+ sportband geactiveerd en lopen maar. Vandaag 2 x 1-2-3-4 minuten hardlopen met een herhalingspauze wandelen van 1 minuut. Tussen de series ook 1 minuut gewandeld zag later dat dit eigenlijk 2 minuten had moeten zijn. Het lopen ging erg soepel en makkelijk. Eerste indruk van de schoenen en de compressie kousen zijn geweldig alleen nog niet te vroeg juichen ik ben erg blessure gevoelig betreft het lopen. We kwamen Guido Obrie onderweg ook nog tegen op zijn nieuwe Trek mountainbike (mooi fietsje hoor) al lopend nog wat gebabbeld met Guido praten ging nog goed dus tempo was zeker niet erg hoog. Uiteindelijk gingen wij linksaf Guido ging rechtdoor. Het lopen ging dus echt verassend goed en tijdens de blokjes van 3 en 4 minuten nog een iets rustiger tempo gelopen. Ik zie het wel zitten de combinatie lopen/fietsen ik heb weer enorm genoten tijdens dit rondje lopen. Ook een enorme motivatie boost op het moment dus dat is helemaal mooi meegenomen. Ik moet niet te hard van stapel lopen maar duatlon zou echt wel iets voor mij zijn. Ik heb me al eens laten vertellen (door een duatleet) dat ik met 14 per uur (hardlopen) en mijn huidige fietsniveau al goed mee kan doen tijdens duatlons. Seizoen duatlon is overigens zo goed als gedaan. Cross duatlons worden er nog wel gehouden dat is dus lopen in combinatie met mountainbiken. Een soort van doel zou dus kunnen zijn 5 kilometer lopen tegen 14 km/u gemiddeld (iets meer dan 21 minuten) Voorlopig moet ik daar nog niet aan denken gewoon rustig opbouwen is de opdracht.

Volgens de Nike+ sportband liep en wandelde ik vandaag 5.88 km in 28 minuten en 2 seconden. De afstand lijkt mij niet te kloppen denk eerder zo`n 5.5 km. Zoals ik al zei moet ik de boel nog even kalibreren voor de juiste afstand. Morgen weer lekker fietsen !!

2 opmerkingen:

van den Abeele zei

Werkt inderdaad leuk die Nike-band. Ook via www.myasics.nl, waar je je trainingsschema hebt gemaakt, kun je je track nameten (bij kopje 'track my run' in het linker menu). Je zou eens kunnen kijken of de afstand wel of niet klopt.

Angelo Roelandt zei

Hoi Aschwin,

Ik had de track gisterenavond inderdaad nog eens nagemeten via track your run en met 5.82 km komt het toch aardig in de buurt. Klopt idd dat de sportband zoals omschreven "out of the box" 90 procent accuraat is. Bij een volgende volledige run zonder wandelen kan ik hem kalibreren op dit rondje zodat het precies klopt.