zaterdag 28 augustus 2010

MTB Puyenbroeck, 68.5 km, 2 uur 45 min, 24.9 km/u

Opgestaan met een ochtendpols van 48 dus de conditie lijkt prima te zijn op het moment. Omstreeks half 11 vertrokken met de MTB over de brug van Westdorpe een eerste stukje onverharde weg langs de molenkreek en via wat lusjes in de polder rond wachtebeke uiteindelijk naar Wachtebeke zelf gereden om zo door te rijden naar het domein Puyenbroeck. Ik had daar nog nooit gefietst maar voor de sporthal stond een duidelijk bord met verschillende MTB routes. Gekozen voor de groene route een lusje van 9 km wat bestaat uit 75% onverhard volgens het bord. Het eerste rondje goed op de bordjes gelet en via grindpaden kom je uiteindelijk in de bossen terecht die voornamelijk bestaan uit singletracks. Leuke stukjes parcour en halverwege lag er over heel de breedte een omgewaaide boom. Even een foto gemaakt fiets erover getild en weer verder. Echt heerlijk om zo midden in de natuur te fietsen daar kan ik echt van genieten. Het rondje vloog voorbij tegen het einde een singletrack van niet meer dan een band breed. De bossen lagen er nog verrassend goed bij na de enorme hoeveelheid regen die de afgelopen dagen is gevallen. Op een paar plassen na was er haast geen modder te bekennen op het parcour. Terug bij het begin en besloten om nog maar een rondje te rijden. Ik wist nu hoe het parcour eruit zag dus dat ging al een stuk makkelijker. Niet meer van de fiets af voor de omgewaaide boom ik zit wel op een mountainbike hé dus behendig over de boomstam gesprongen en weer verder. Ben midden in het bos ook nog even op een bankje gaan zitten even genieten van de rust en de natuur. Tweede rondje zat er op dus terug gereden richting Zelzate.

Op de terugweg de bossen van Wachtebeke nog ingedoken om daar nog een lusje te rijden. Hier lag de grond er al iets zwaarder bij en er lagen wat meer plassen maar ook hier was er verder weinig modder te bekennen. Na deze lus rustig en nagenietend terug gereden richting Sas van Gent over de brug van Zelzate. Erg leuk ritje en toch ruim 68 km op de teller. Mountainbiken is super leuk om te doen en je wordt er echt beresterk van. Wederom een leuke afwisseling om het sporten leuk en gezond te houden. Normaal gesproken zou ik morgen weer een rondje gaan lopen maar ik voel mijn knieband nog steeds als ik loop. Tijdens het fietsen heb ik er gelukkig totaal geen last van. Even afwachten hoe het morgen aanvoelt anders gewoon nog een paar dagen wachten het is niet anders. Zo nog even op de bank want vanavond gaan we uit eten met familie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Angelo

Inderdaad leuk fietsen in de bossen !! Mijn moeder heeft ook een mtb gekocht vandaag. Wij delen de mtb eigenlijk, want anders heb ik 4 fietsen in de garage staan, maar dan moet ik daar ook een keer naartoe met m'n vader !! Lijkt me echt prachtig. Zo hard door de modder dat het achter de oren zit, haha.

Groejtes,

Axel

van den Abeele zei

Rustig de tijd geven hè, die klacht aan je knie. Langzaam opbouwen dat lopen (hoe moeilijk het ook is om niet aan de slag te gaan, ik weet het!).