woensdag 11 augustus 2010

Interval 10-8-6-3, 50 km, 1 uur 30 min, 33.2 km/u

Rond kwart voor twaalf op de fiets gestapt en wederom een vierkant begin richting Watervliet. Hartslag ook aan de hoge kant aan een lage snelheid al stond er wel een stevig windje vandaag. Bedoeling was een half uurtje rustig inrijden en dan beginnen aan de interval series. Na een half uur draaide ik nog steeds vierkant (snap er niets van) vroeger was ik inderdaad een slowstarter maar de laatste twee jaar is snel starten juist mijn ding geworden. Nog een kwartiertje verder gereden tot het iets beter ging draaien en daarna toch maar aan de interval series begonnen. Blokjes van 10 - 8 - 6 en 3 minuten, herstel de helft van de intensieve blokjes. Ging erg zwaar in het begin bij het eerste blok van 10 minuten maar langzaam aan ging het iets beter. De snelheid daarentegen was bedroevend slecht te noemen maar de hartslag zat in de D3 zone en dat was de bedoeling van de interval. Na het eerste blokje 5 minuten herstel en daarna een blokje D3 van 8 minuten. Kwam slecht uit want na 3 minuten moest ik stoppen voor een stoplicht. Moeizaam terug op gang getrokken en hartslag vrij snel terug naar D3 zone. Nu een herstel van 4 minuten en weer aan de bak voor een blokje D3 van 6 minuten. Geen belemmeringen betreft stoplichten of wat dan ook alleen een rotwindje schuin op kop waardoor het zeer lastig was om de snelheid tussen de 37 en de 40 per uur te houden. herstel van 3 minuten en als slot een kort blokje D3 van 3 minuten langs het kanaal terug richting Sas van Gent en na wederom een stukje uitfietsen zat de training er weer op. Blijf het leuk vinden dat intervallen alleen jammer dat het zo slecht ging vandaag. Benen gaven overigens geen krimp het is de conditie die duidelijk wat te wensen overlaat op het moment. Niet echt een probleem het is tenslotte vakantie en voorlopig heb ik geen prestatie gerichte doelstellingen meer op mijn agenda staan. Normaal gesproken ga ik zaterdag met Wout en Peter Jansen naar Oudenaarde om weer eens wat heuveltjes te bedwingen. Lekker fietsen met goed gezelschap in een mooie omgeving daar heb ik wel weer eens zin in.

2 opmerkingen:

Eric zei

Hoi Angelo,

Ik heb je gevolgd op je blog omdat ik dit jaar ook de Marmotte deed en dat schept toch een band.

Ik moet zeggen dat ik versteld sta over de gemiddeldes die jij rijdt. We zitten qua Marmotte tijd niet ver van elkaar (ik deed er 8:08 over) maar no way dat ik een intervaltraining thuis kom met ruim 33 in het uur (en dan ook nog klaag dat het slecht ging :-) ) Train je niet teveel intensief? Just a thought hoor, ik heb de wetenschap ook niet in pacht.

Succes met de rest van het seizoen.

Angelo Roelandt zei

Hoi Eric,

Leuk om te horen dat je mijn blog gevolgd hebt betreft de marmotte en knappe tijd heb je gereden. Ik heb juist vrij veel rustige trainingen afgewerkt als voorbereiding voor de marmotte. Zelfs wat te weinig intervallen gedaan. Ik moet wel zeggen bij mij lijken de trainingen misschien vaak intensief omdat ik een vrij hoge hartslag heb. Gemiddelde hartslag vandaag was 166 en dat is midden D2 voor mij en dat is gewoon een gemiddelde intensiteit. Ruim twee jaar geleden kwam ik amper boven de 30 met dezelfde trainingen aan dezelfde intensiteit. Plots ben ik zo`n twee kilometer per uur harder gaan rijden tijdens de trainingen dus dat is een flinke progressie. In D1 wat een lichte intensiteit betekent rij ik ook vaak 32 gemiddeld tegenwoordig. Ik kom nog twee kilometer per uur tekort om een echte cyclorijder te worden (haha) Die werken hun trainingen vaak af tegen 34 a 35 per uur aan dezelfde en vaak nog aan een veel lagere intensiteit zie bv Oege Hiddema. Ben nu wel wat aan het intervallen om mijn snelheid nog wat omhoog te krijgen dus de laatste tijd zijn de trainingen misschien iets intensiever. Bedankt voor je berichtje Eric en ook nog veel succes met de rest van het seizoen.

Groeten,

Angelo.