maandag 16 augustus 2010

Eerste looptraining, 35 minuten

Hardlopen heb ik jaren met plezier gedaan maar door steeds terug komende blessures ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Dat was tevens het moment dat ik over ben gestapt op de fiets en sindsdien geen blessures gehad aan rug, knieen of wat dan ook. Iedereen die ooit fanatiek heeft gelopen zal het gevoel wel herkennen dat het na een bepaalde tijd weer kan gaan kriebelen. Ik ben me ervan bewust dat ik heel voorzichtig aan moet beginnen om blessures te voorkomen. Lopen is enorm verslavend dus oppassen dat ik niet te enthousiast begin met lopen. Ik doe het puur voor de fun en om mijn conditie en gewicht wat op peil te houden in de herfst/winter. Of het nadelige gevolgen heeft voor mijn prestatie op de fiets dat moet ik nog ondervinden. Dit seizoen heb ik toch geen prestatie gerichte doelen meer staan op de fiets dus wat dat betreft maakt het me niet veel uit. Uiteraard blijft fietsen mijn ding. Straks weer lekker mountainbiken daar heb ik ook weer veel zin in.

Vandaag dus mijn eerste rondje gelopen en begonnen met twee minuten wandelen gevolgd door twee minuten hardlopen en zo heel het rondje verder. Aan de ene kant viel het me mee aan de andere kant viel het eigenlijk gewoon vies tegen. Conditioneel ging het best goed, heb rustig hard gelopen en ademhaling goed onder controle. Wat viel er dan tegen? je begint echt helemaal bij het begin dat is duidelijk. ik was blij dat ik gekozen had voor de afwisseling wandelen en lopen. Hardlopen gaat al snel in de bovenbenen en de kuiten zitten dat voel je vrijwel direct. Gelopen in een lichte miezerregen en dat was echt genieten. Ik gebruik nog geen hartslagmeter en op het moment weet ik de afstand van het rondje ook nog niet. Ik ga pas met een hartslagmeter lopen als ik het volledige rondje kan hardlopen zonder wandelen. In totaal 35 minuten gelopen en met een zeer positief gevoel thuis gekomen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Angelo,

Leuk dat je de sporten een beetje kan afwisselen. In de zomer lekker fietsen en in de winter moutenbiken en hardlopen. Ik heb ook een paar keer geprobeerd te lopen, maar ik kan het echt niet. Fietsen ligt mij op dit moment beter.

Ik denk inderdaad dat het gemiddelde 'vanzelf' hoger wordt. Niet helemaal vanzelf, je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Ik heb daar niet zo heel veel verstand van, maar ik rijd nu ook 27 á 28 km\u gemiddeld. ( Voor mij behoorlijk hoog).

Groetjes,

Axel

van den Abeele zei

De afwisseling van fietsen op de racefiets, de MTB, hardlopen en evt. skeeleren en schaatsen, zorgt er voor mij in ieder geval voor dat ik er altijd zin in blijf houden. Alles op zijn tijd. En soms perioden dat 1 van deze sporten wat meer om aandacht vraagt dan de andere (ivm gestelde doelen). Het gaat er toch om dat je er lol in houdt, toch?

Siep zei

Een groot verschil tussen lopers en fietsers: lopers zijn snel uitgepraat over hun materiaal, fietsers kunnen hier eindeloos over ouwehoeren/dromen/wegkwijlen... Succes, hopelijk blijf je blessure-vrij

Henk zei

Je bouwt eht in iedergeval slim op, ben benieuwd hoe het je gaat bevallen, wie weet komen we elkaar nog eens tegen bij een cross duathlon...

Succes met de opbouw!

Groeten,
Henk