maandag 5 maart 2012

Dikke streep door Marmotte 2012

Na de euforie van afgelopen week betreft Trail by the Sea is het nu de beurt aan een enorme deceptie betreft het fietsen. Vreemd hoe een geweldig gevoel en een torenhoge motivatie in een paar dagen kan omslaan naar de andere kant #anticlimax. Tijdens het fietsritje van afgelopen zaterdag werd het maar weer eens pijnlijk duidelijk dat fanatiek fietsen en uren op het smalle zadel doorbrengen helaas niet meer aan mij besteed is. Tijdens en na mijn operatie aan mijn zitvlak heb ik ontzettend afgezien dat wens ik echt niemand toe en dat wil ik zeker niet nog een keer meemaken. Ik heb de pijn lang kunnen verbijten maar afgelopen zaterdag brak ik zowat in twee op de Cervélo van ellende en teleurstelling dat mag iedereen gerust weten. Op deze manier is het echt niet meer te doen en heeft het zeker niets meer met plezier te maken. Ook vandaag nog steeds veel last van mijn zitvlak en daar was ik al een beetje bang voor. Ik heb het echt helemaal gehad nu en voel me een beetje zoals die marmotte op de foto "opblazen" of beter gezegd "afblazen" die boel. Weer ziekenhuizen en specialisten aflopen dat zie ik helemaal niet zitten gewoon de knoop doorhakken om verdere frustraties en ellende te voorkomen.

Een dikke streep dus door de Marmotte 2012. De foto links zal dus mijn laatste jump geweest zijn richting de eindstreep van de Marmotte en dat doet flink zeer al besef ik me dat er ergere dingen zijn in het leven. Of er überhaupt nog fanatiek gefietst kan worden dat valt nog te bezien ik heb de hoop nog zeker niet volledig opgegeven maar zo'n rit als de Marmotte dat zit er voorlopig echt niet meer in. Mijn alles of niets instelling zit me soms in de weg maar het fietsen heeft me ook zoveel mooie dingen gebracht dat ik het misschien wel zou kunnen opbrengen om gewoon doelloos en puur voor de fun te gaan fietsen indien mogelijk uiteraard. De Marmotte week gaan we zeker niet annuleren. Mijn schoonvader en de andere sassenaren ondersteunen en aanmoedigen tijdens de Marmotte is ook geweldig om te doen. Op zich wel eens mooi om zo'n dag eens van de andere kant te bekijken. Daarbij lekker genieten met het gezin van een week vakantie in de alpen, misschien wat fietsen? Inge bijstaan en aanmoedigen om haar doel te behalen (de Alpe d' huez op lopen) en mezelf kennende de Alpe d' huez eens oprennen en deze toevoegen aan mijn palmares :-) kortom genoeg moois om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Elk nadeel heeft zijn voordeel er komt wat meer tijd vrij voor andere leuke dingen en ik kan me volledig concentreren op het lopen al doen wij (sterrenbeeld:tweeling) het liefst meerdere dingen tegelijk.

Vandaag liep ik overigens een interval (7x800m) Gek genoeg liep het echt voor geen meter geen idee of dit te maken had met bovenstaande maar ik was niet voorruit te branden. De training toch netjes afgewerkt en de laatste twee intervallen liep het wel weer iets beter (14.2, 13.7, 13.7, 14.2, 14.3, 14.2, 14.6 km/u) Garmin details Morgen waarschijnlijk nog een rustig duurloopje en dan zit mijn lange weekend er weer op #nachtdienst        

8 opmerkingen:

Gerard van Dongen zei

Nou sterkte. Toch niet te snel de handdoek in de ring.
35 jaar geleden zeer ernstige breuk met de mededeling: nooit meer sport.

Ik heb daarna nog wel wat gedaan.

ruim 5 jaar terug aan de knie geopereerd. Boodschap toen was: vergeet fanatiek sporten maar.

Geef de kont een echt een lange periode rust en bouw dan eens rustig op. Met lang bedoel ik echt 3-4 maanden. Heb je de Marmotte niet mee maar wellicht de komende jaren nog wel fietsplezier!

Angelo Roelandt zei

Bedankt Gerard voor je berichtje.
Heb in principe zowat alles al gedaan ook twee maal ruim drie maanden niet gefietst. Fanatiek en veel fietsen gaat hem niet meer worden vrees ik maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer ga en kan fietsen. Parijs - Roubaix gaat hem ook niet meer worden en die stond nog niet op mijn palmares :-) De handdoek in ieder geval nog niet definitief in de ring gegooid betreft het fietsen wel wat tochten als Marmotte en dergelijk betreft. Je weet het verder idd nooit ik had jaren geleden het hardlopen ook definitief opgegeven en het loopt nu weer als een trein en zonder problemen en normaal gesproken loop ik in April gewoon de marathon van Rotterdam en dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken. Nogmaals dank voor je berichtje.

Groeten,

Angelo.

angelo obrie zei

Angelo, dat komt bij mij binnen als een bom, maar ik snap het wel. dat medische circuit induiken kan zo frustrerend zijn en je hebt een mooi haalbaar doel staan en je kunt gelukkig wel je ei goed kwijt in het lopen.Het zal ons zeker motiveren dat je langs het parcours zult staan om ons op te stuwen naar voor ons ongekende hoogtes.Ben wel blij dat je je trip niet annuleert, kunnen we mischien nog wel battlen op de flanken van de Alp.
groetjes, Angelo

Anoniem zei

Hey Angelo,

Klote van je derriere maar ik snap dat je die ellende van vorig jaar niet nog een keer wil.Wel dapper van je om toch aanwezig te zijn bij de Marmotte om onder andere mij aan te moedigen.We gaan er hoe dan ook een geweldige week van maken.Mooie uitslag trouwens bij Trail by the Sea.Geeft toch wel vertrouwen voor de marathon denk ik zo.Nu eerst die marathon maar eens doen en hier van proberen te genieten want al met al is dat sporten van ons nu ook weer niet zo belangrijk.er zijn belangrijkere dingen in het leven,en ik weet waar ik het over heb.Groetjes aan Inge en de meiden en in ieder geval tot ziens in Le Bourg d'Oisans.

Guido

Angelo Roelandt zei

@Angelo/Guido Obrie We gaan er zeker een mooie week van maken en ik zal er zeker zijn om jullie aan te moedigen en een duwtje in de rug te geven :-) Battelen op de Alpe wie weet? is het niet op de fiets dan op de loopschoenen tot bocht 20 aan 11 a 12 per uur moet lukken op de nike free's of op vibram fivefingers :-) Groetjes thuis mannen en tot in Bourg d' oisans

Groeten,

Angelo.

Wim van Melzen zei

Ai. Wij kennen elkaar niet. Ik volg je blog met veel genoegen en meen te weten dat dit je zwaar valt. Klote dat de pijn al zo snel komt, op deze manier wordt het al moeilijk om gewoon lekkker een rondje in Zeeland te maken. Sterkte dus en ik hoop dat je de motivatie op kan brengen om te blijven bloggen. Minimaal.

Danny Bijsterveld zei

Hoi Angelo,

Zeer bewonderenswaardig dat je op allerlei disciplines zo goed kan presteren. Echter von het nogal wat: marathon Rotterdam + Marmotte. Gelukkig dat je het hardlopen ook met plezier en farveure kan uitoefenen. Dat vermindert misschien de tegenvaller m.b.t je zitvlees. Succes met de voorbereidingen voor Rotterdam. Trouwens volgend jaar staat voor mij de Marmotte gepland. Dan 50 jaar! Dit jaar nog een paar Ventoux's erbij zetten.

Groetjes, Danny

Angelo Roelandt zei

@WIm uiteraard blijf ik bloggen ik laat me niet zomaar uit het veld slaan hoor :-)

@Danny Bedankt voor je berichtje. Sterker nog er stonden/staan 2 marathons op de planning plus de marmotte :-) Zonder miserie was dit wel te doen geweest hoor ik was toch van plan om de marmotte met een andere instelling te gaan rijden maar goed dat is niet meer nodig en dat maakt het leven toch een stuk eenvoudiger :-) Lopen gaat prima en het is geweldig om te doen en het is vooral niet zo tijdrovend als fietsen. Op je vijftigste de marmotte rijden dat is een prachtig vooruitzicht het moet er inderdaad maar eens van komen Danny want het is echt een prachtig rondje :-)

Groeten,

Angelo.