zondag 11 maart 2012

Ik stop definitief met fietsen

Jawel daar ging ie weer deze keer met een oorverdovende knal "de kogel is wederom door de kerk" langer dubben heeft geen zin als ik er realistisch tegenaan kijk dan is er ook geen andere mogelijkheid. Uiteraard met flink wat pijn in het hart maar ik heb er nu op zich wel vrede mee. De wil is er zeker nog wel maar de weg zeker niet. Het komt absoluut niet goed met mijn zitvlak als ik verder zou gaan met fietsen. Ruim 7 jaar met veel plezier gefietst veel overwonnen, veel afgezien, veel onvergetelijke mooie momenten. Voor mijn gevoel heb ik zo ongeveer alles gedaan wat ik voor ogen had dus het is goed zo. Ik heb 3 keer goud gereden tijdens de marmotte, goud gereden tijdens een prachtige Criquielion en heb diverse 250 km ritjes en een keer 260 km gereden door de pittige heuvels in het mooie Limburg en daarnaast nog wat rare toeren uitgehaald in de sneeuw met mijn buurman Wout op de MTB. Wie weet maak ik over een paar jaar weer een comeback als ouwe krasse knar :-) bij mij weet je het nooit.

Wel een rare dag vandaag ik heb er uiteraard een tijdje over gedaan om tot dit drastische besluit te komen en nu ik zover was gebeurde er vandaag toch best gekke dingen onderweg. Ik kom wel eens vaker een bekende tegen maar vandaag kwam ik zowat iedereen tegen die ik ken op de fiets. Ligt uiteraard ook aan het mooie weer maar toeval bestaat niet :-) Het was blijkbaar een soort van afscheidsrondje. Het begon met wat mannen van de club inclusief Michael die weer vooraan te vinden was in de groep met zijn imposante en machtige dijen. Zo kwam ik mijn vader en moeder zelfs twee keer tegen op de fiets. De tweede keer leek mijn vader zo verbaasd dat ie bijna een paaltje over het hoofd zag :-) Onderweg nog even met Erik Cardon gesproken die ik normaal zelden tegenkom en niet veel later kwam mijn oom Ronald aangescheurd op zijn fiets met zijn duimen omlaag 16 kg, 16 kg riep hij waarmee hij doelde op zijn gewicht dat ie kwijt is. Goed bezig Ronald riep ik vol enthousiasme zo is iedereen met zijn eigen persoonlijke doelen bezig echt mooi om te zien. Guido en Ellen kwam ik ook nog tegen in mijn laatste kilometers op marathon tempo. Sorry dat ik niet bij iedereen kon stoppen om een praatje te maken maar praatjes vullen geen gaatjes er moet natuurlijk wel getraind worden voor de marathon en dan ben ik ondanks het slechte gevoel ook vandaag niet te stoppen :-) het lopen ging dus niet zo lekker vandaag maar dat heeft alles te maken met de omschakeling van de nachtdienst. Na 22.5 km vond ik het wel genoeg ondanks dat er 30 km op de planning stond. Hartslag was bijna 10 slager hoger als normaal en tegen marathon tempo zo'n 5 slagen hoger als normaal Garmin details Het besluit om te stoppen met fietsen is zo drastisch dat ook de Cervélo de deur uit gaat deze fantastische racer verdient het niet om zielig op een zolderkamertje te staan hier moet echt op geraced worden dus ik ga binnenkort op zoek naar een nieuw baasje voor mijn zo geliefde racer. We zijn allemaal stoeren mannen op de fiets maar het heeft me wel de nodige tranen gekost ook tijdens het schrijven van dit verhaaltje maar er is gelukkig meer in het leven dan fietsen dat besef ik me de laatste tijd maar al te goed. Mijn motto is geniet van het leven want je leeft maar 1 keer blijkbaar zeg ik dit wel vaker thuis want gisteren zei mijn dochter van 10 dit zelfs op een terrasje in Gent geweldig is dat toch :-)

Uiteraard blijf ik lekker lopen want sporten dat heb ik echt wel nodig en daarbij vind ik het gewoon echt super om te doen. Daarnaast ga ik de muziek weer oppakken ik was er al mee bezig maar nu komt er voldoende tijd vrij om me hier weer lekker mee bezig te houden. Zo is de cirkel ongeveer weer rond want ik begon met lopen en muziek maken en nu zoveel jaren later sta ik terug op hetzelfde punt alleen met een pak meer levenservaring. Dit zal de muziek absoluut ten goede komen lekker muziek spelen en schrijven het begin is er al ik heb vorige week iets geschreven waar ik echt heel enthousiast over ben. Met de verkoop van de Cervélo komt er ook weer wat hobby budget vrij dus ik verheug me al op het moment dat ik mijn eigen Taylor gitaar in handen heb :-) De homestudio is verder al zo goed als compleet op een setje monitors na. Misschien begin ik naast deze blog nog wel eens een muziek blog maar voorlopig ga ik me verder bezig houden met het verbeteren van mijn gitaar skills en gewoon lekker muziek maken en spelen. Misschien ga ik op termijn wel weer in een zelf samengestelde band spelen maar dat is voorlopig nog toekomst muziek.

7 opmerkingen:

Danny Bijsterveld zei

Hoi Angelo,

Heel jammer. Je had de perfecte mix om een goede fietser te zijn. Maar je hebt er een tas vol goede herinneringen en prestaties aan overgehouden waar je met een glimlach aan terug kan denken. Ik hoop niet dat mij zoiets overkomt want ik kan alleen maar fietsen.

Groeten,
Danny

Anoniem zei

Angelo,

Bezint eer ge begint.
So what i say is handle with care.
Je prachtig racefietsje weg doen?
Voor de derde keer weer al je euro's naar de muziek.
Is dit wel slim?

Vader Ruud.

angeloobrie zei

Angelo, ik kan wel janken :-(
Je gaat toch niet je mooie Cervelo, waar je zo aan gehecht bent, van de hand doen aan de eerste beste die zich meld? Er zit een hoop emotie in je vriend van carbon en vind maar weer eens zoiets terug wat zo bij je past. Ik vind het persoonlijk heel jammer dat je dit besluit neemt, je krijgt er een habbekrats voor terug, terwijl die veel meer waard is voor je. Ik snap je teleurstelling, maar denk er nog even goed over na.....
Verder wens ik je natuurlijk heel veel succes verder met je voorbereiding op je 1e marathon en heb het volste vertrouwen in je dat je een mooie tijd zult neerzetten.
Groetjes, Angelo

Anoniem zei

Hey Angelo,

Ik ben het met voorgaande schrijvers eens.Laat je fiets nog even staan,want die eet toch geen brood.Denk hier nog even goed over na want of je hem nu verkoopt of volgend jaar ,dat maakt voor de prijs toch niets uit.Geef je zitvlak nog even tijd en probeer het over een tijd nog eens,want ik zou het toch wel zonde vinden dat je hier straks spijt van krijgt.In ieder geval veel succes tijdens de marathon van Roterdam.Dat gaat zeker goed komen.

Groetjes aan je meiden.

Guido

Angelo Roelandt zei

@steunbetuigers
Na een bad, douche, friet met stoverij, diverse steunbetuigingen, soort van liefdes verdriet, tips en vooral een gesprek met Inge moet ik het woord "definitief" schrappen uit mijn beslissing van vandaag. Mag niet stoppen van Inge ze wilt dat ik alsnog een laatste poging doe via osteopaat en ander zadel. Ik wil op zich niets liever want de beslissing viel me veel zwaarder dan ik had gedacht. Dus toch nog een allerlaatste poging en hopen dat het uiteindelijk toch nog goed komt op de fiets. Morgen gelijk aan de slag. FM bellen en afspraak maken met osteopaat kortom er is weer hoop, pffff.

van den Abeele zei

Pfoe! Dat lucht op!
(je hebt een hele verstandige vrouw!)

Patrick zei

Waar een bak friet en een meedenkende vrouw al niet goed voor zijn! Nog 2 weken en ik gooi ook ff mijn schoentjes in de hoek..lekker fietsen.