dinsdag 13 mei 2008

D1/Weerstandtraining, 40.5 km, 1 uur 19 minuten, 30.8 km/u (Complete off-day)

Na de verdiende rustdag van gisteren voel ik me totaal niet uitgerust vandaag. Geen goed teken want vandaag staat er een korte training op het programma met 5 blokken van 1 minuut (weerstand training) dus in het rood rijden, dus in principe zo hard mogelijk.
Omdat ik deze training vorige week ook al heb overgeslagen besluit ik de training vandaag gewoon wel te doen. Voor de rest van de week doe ik het toch rustig aan in verband met de 200 km (limburgs Mooiste) van aankomende zaterdag. Ik zoek mijn vaste trainingsrondje op in de polder (korste versie) van zo`n kilometer of 8 en fiets iets meer dan een half uur warm in D1. Het weer is geweldig daar ligt het niet aan maar het lichaam voelt gewoon erg vermoeid. De seconden tikken weg en met lood in mijn schoenen begin ik aan het eerste blok van 1 minuut volle bak rijden. Ik schakel flink wat tandjes bij maar zeker niet het zwaarste verzet ivm de toch weer aanwezige wind en trek mezelf op gang. 50 per uur haal ik niet eens en zoals verwacht gaat het gewoon voor geen meter, ook de hartslag is amper in het rood te krijgen.
Het blok zit er op en de hartslag zakt wel vrij snel terug naar de D1 zone (toch nog iets positiefs) de volgende 4 blokken hetzelfde verhaal het gaat vandaag gewoon totaal niet. De hartslag is zelfs helemaal niet meer in het rood te krijgen en als ik me in het laatste blok nog even flink kwaad maak tikt de teller nog wel even 52.8 km/u aan maar zakt de snelheid aan het einde van het blok zelfs terug tot amper 40 per uur.
Conclusie: een complete off-day vandaag, snel vergeten en even goed uit rusten. Morgen misschien een lichte hersteltraining, trainingsschema of niet, luisteren naar het lichaam is minstens net zo belangrijk, ik zeg zelfs veel belangrijker.
Zo`n dag op de marmotte en ik kom de eerste col (glandon) nog niet eens op, maar daar gaan we maar niet van uit.
De benen voelen echter wel goed, maar dat is een van mijn pluspunten ik heb eigenlijk altijd maar dan ook altijd goede benen.




Geen opmerkingen: