maandag 24 november 2008

Tacx korte rustige training, 32,9 km, 1 uur


Het slapen gaat me tegenwoordig gelukkig erg goed af ik ben een stuk rustiger geworden waardoor ik veel beter slaap. Meer innerlijke rust zullen we maar zeggen, normaal gesproken ben ik met twintig dingen tegelijk bezig. Nu neem ik bewust gewoon veel meer rust en lig nu regelmatig gestrekt op de bank. Ook tv kijken voor het slapen gaan (boven) doe ik niet meer en ik zit wat minder achter de computer. Na de afgelopen nachtdienst tot 14:30 in bed gelegen daarna een ontbijtje en de kids ff opgehaald van school. Daarna een korte training op de tacx van een uurtje met drie korte krachtblokken aan 70 omwentelingen rond de 300 a 320 watt. Eerste blokje 1 minuut, tweede blokje twee minuten en het laatste blokje weer 1 minuut. Verder gewoon zeer rustig gefietst in de herstelzone. De hartslag tijdens de krachtblokken kwam niet boven de 169 slagen per minuut. Erg lekker gefietst. Normaal gesproken ga ik woensdag weer naar de sportschool voor een krachttraining.

5 opmerkingen:

Erik Cardon zei

Angelo,

Waar en waanneer kan ik mij inschrijven voor de marmotte?

Ik hoor het wel,

Groet,

Erik

Angelo Roelandt zei

Hoi Erik,

Inschrijving kan via de organisatie zelf www.sportcommunication.com of via www.enroute.nl Ik heb me net als vorig jaar ingeschreven via Enroute. Je betaalt iets meer maar je hebt gegarandeerd een laag startnummer. startnummers 1 t/m 400 zijn vergeven op basis van eerdere prestaties. Mijn startnummer van vorig jaar was 406 dus stond ik net achter deze snelle groep. Er wordt in verschillende groepen gestart startnummers 1 t/m 2000 start om 7:00 dus je moet zorgen dat je een startnummer onder de 2000 hebt als je gelijk om 7:00 wilt starten. Ik heb je een mail gestuurd met nog wat meer details.

Chris Soetens zei

Angelo,

Ik zie dat het gelukkig beter gaat met de gezondheid. Je ziet dat teveel trainen ook niet gezond is. Volgend jaar ga ik ook de Marmotte rijden, samen met een collega op mijn werk. Ik heb de Marmotte enkele jaren terug ook gereden. De tijd vind ik niet belangrijk. Uitrijden vind ik het belangrijkste. Ik heb ook een Tacx aangeschaft om extra te trainen tijdens de wintermaanden. Heb je nog gedacht aan een lidmaatschap van TC Sas van Gent? We hebben bijna een ledenaantal van 50.
PS: Ik ben een fanatiek bezoeker van je website. Ik kijk minimaal 3 x per week.

Groeten,
Chris

Angelo Roelandt zei

Hoi Chris,

Bedankt voor je berichtje.
Ik denk er inderdaad nog steeds over om lid te worden van een toerclub. Wellicht wordt het toerclub Sas maar zeker weten doe ik dat nog niet. Misschien verstandig om na de winter eens een ritje mee te rijden om te kijken of het iets is voor mij in Sas. Hulst trekt me ook wel op de één of andere manier alhoewel het niet erg praktisch is om daar te gaan rijden. Heb je in Sas ook verschillende groepen wat snelheid betreft of wordt er altijd in één groep gereden?

Succes met het trainen voor de marmotte !!

Groeten,

Angelo.

Chris Soetens zei

Angelo,

Kan je mij jouw e-mail bezorgen dan geef ik je antwoord?
Anders wordt het forum wel erg lang.

Gr. Chris