zaterdag 17 september 2011

Duurloop 15 km Kloosterbos

De bedoeling was een rondje fietsen maar net toen ik me om wilde gaan kleden begon het licht te miezeren. Geen zin in regen op de fiets dus plannen gewijzigd en naar het kloosterbos gereden in Wachtebeke voor een rustig duurloopje. Fietsen had echter wel gekund want er is verder amper een druppel regen gevallen maar goed dat is achteraf gezien. Verder totaal geen spijt van mijn beslissing want ik heb echt ontzettend lekker gelopen. Lopen staat nu op 1 op sportief gebied sinds ik mezelf heb opgedrongen om de marathon te gaan lopen in 2012 (haha) Het lopen gaat plots als een trein daarmee bedoel ik de pijntjes/irritaties waar ik in het begin regelmatig last van had na het lopen lijken als sneeuw voor de zon verdwenen zelfs geen spierpijn meer in de kuiten/benen.

Ook in het kloosterbos heb ik me weer prima vermaakt. De viervoeters steeds zeer tactisch vermeden en een paar prachtige nieuwe trails gevonden die ik op de mountainbike nooit eerder had gezien. Mag ook niet volgens de bordjes want dit zijn wandelpaden maar aan de bandensporen te zien trekken de mtb-ers zich er weinig van aan en gelijk hebben ze. Uiteraard rustig gelopen maar wel gebruik gemaakt van de heuveltjes op en af, het stuk mulle zand in het midden van het bos en wat leuke smalle trails voor wat afwisseling. Hartslag netjes laag kunnen houden en na 15 km maar besloten om er mee op te houden. Gevoelsmatig kun je aan dit tempo wel een hele dag blijven lopen maar puur uit voorzorg ben ik er maar mee gestopt. 15 km, 1:26:01, 10.5 km/u, 5:44 min/km, HF 149 Garmin Details

Mijn eerste loopdoel dit jaar is de zevenheuvelenloop op 20 november in Nijmegen. Ik heb dus nog twee maanden de tijd om hier nog een beetje specifiek voor te trainen. Echt voor een tijd ga ik nog niet gewoon lekker door lopen. Ik doe gewoon mee om eens aan een groot evenement deel te nemen met veel lopers want ook hier moet je waarschijnlijk even aan wennen. Ik zal wel een beetje trainen op de brug van Sas (inclusief wat trappen lopen) en op de korte klimmetjes in het kloosterbos om de heuvels in nijmegen goed over te komen. Morgen een welverdiende rustdag en wat relaxen met het gezin.

Geen opmerkingen: