zondag 16 oktober 2011

Duurloop Kloosterbos 25 km

Net na de middag naar het kloosterbos gereden voor een lange rustige duurloop. Werkelijk een prachtige herfstdag echt een genot om lekker door het bos te hobbelen. Drank en wat voeding aan boord en nu toch echt wel heel het kloosterbos gezien. Leuke trails liggen er dus die heb ik steeds meegepakt tijdens diverse ronden. Gaat steeds kort op en af, wat draaien en keren goed voor de beentjes. In het begin was het nog vrij rustig in het bos maar het werd steeds drukker. Wandelen, hardlopen, paardrijden, scouting club, mountainbiken kortom van alles en nog wat te doen in het kloosterbos vandaag. Weer erg tactisch een confrontatie met loslopende honden kunnen vermijden door een andere trail in te duiken en zodoende genoeg afwisseling wat het parcour betreft. Na 22 km begonnen de korte heuveltjes wel wat door te wegen in de benen en de heupen maar ik heb het gevoel dat ik conditioneel (aan dit tempo) wel een hele dag zou kunnen doorlopen. Het enige wat me echt tegenhoud zijn mijn tere voetjes al doen mijn voeten al lang niet meer zo`n zeer als in het begin tijdens langere duurlopen. Mijn linkervoet heeft zich ook goed gehouden. Na 25 km hobbelen door het bos vond ik het wel welletjes voor vandaag. Echt genoten en zeer voldaan naar huis na deze mooie duurloop. 25.02 km, 2:19:16, 10.8 km/u, 5:34 min/km, HF 159, 113 Hoogtemeters Garmin Details Morgen de benen lekker wat losfietsen !!

2 opmerkingen:

van den Abeele zei

Goed hoor! Maar uh: hoe vaak ben jij wel niet die zelfde bospaden daar doorgehobbeld? Zó groot is dat Kloosterbos nu toch ook weer niet?

Angelo Roelandt zei

@Aschwin Kloosterbos is idd niet zo groot maar heeft toch nog wel een aantal verrassende paadjes. Heb rondjes gelopen van zo'n 5 km dus dat is nog goed te doen.

Groeten Angelo