maandag 24 oktober 2011

Start Marathon programma

Half vorige week heb ik een marathon programma opgestart via de nike+ website en van het weekend heb ik in principe al twee trainingen afgewerkt vandaar dat ik nu start met week 2. Gewoon als leidraad want ik heb me al eens in de poeier gefietst dmv schema`s en dat was achteraf gezien geen pretje. Schema loopt 25 weken, lijkt lang maar het zit erg goed en opbouwend in elkaar. Erg interessant voor mij omdat ik nu eenmaal erg blessure gevoelig ben. Ik zou me niet kunnen voorstellen dat ik me in drie a vier maanden zou moeten klaar stomen voor een marathon. Dat kan pas als je al een paar marathon`s hebt gelopen in mijn ogen. We zien wel hoe het loopt als het te heftig wordt dan schrap ik gewoon een aantal trainingen en pak ik wat extra rustdagen tussendoor. Alles voor de marathon dat is mijn motto intussen omdat ik dit gewoon zo ontzettend graag wil realiseren.

Vandaag een zeer kort herstelloopje van 2 mijl (3.21 km) een rondje door Sas gelopen op het gemakje aan 11 per uur en na 3.6 km zat de training er weer al op, iets te ver dus :-) Morgen rustdag en naar de podoloog in het ziekenhuis voor mijn voeten (steunzolen?) 3.61 km, 19:29, 5:24 min/km, 11.1 km/u, HF 150 Garmin details

1 opmerking:

Angelo Roelandt zei

Programma is intussen weer al gewijzigd. Start nu vanaf 1 november (24 weken) puur als leidraad. Een aantal trainingen worden zeker vervangen door trainingen op de fiets. Ik ga proberen om mijn hartslag en dus pace bij lange duurlopen nog wat omlaag te krijgen.