zaterdag 8 oktober 2011

Intensieve duurloop 12 km

Vanmorgen niet echt met een jippie ajee gevoel opgestaan na een wat onrustige nacht wat slapen betreft. Een blik naar buiten bracht hier zeker geen verandering in. Regen en niet een beetje ook het kwam echt met bakken uit de hemel gevallen. Snel beslist !! een streep door de appelloop in Axel want een rondje maximaal lopen zag ik niet echt zitten vandaag. Na het zien van een indrukwekkende toespraak op de stanford universiteit (2005) van wijlen Steve Jobs trok ik enigszins geëmotioneerd maar vooral geïnspireerd mijn loopkleding aan. Uitspraken als stay hungry, stay foolish, do what you love, your time is limited so don`t waste it living someone else`s life, have the courage to follow your heart and intuition het deed me wel wat en dit is slechts een deel van een zeer inspirerende speech van een geniaal en zeer creatief mens. Do what you love dat is de spijker op zijn kop en het zet een mens aan het denken.

Met wat waterige ogen en goed aangekleed vertrokken voor een intensief duurloopje. Vandaag stond er tenslotte een wedstrijddag op de kalender dus er mocht best eens een beetje door gelopen worden. Rustig vertrokken over de brug en langs het kanaal gingen de hemel sluizen volledig open. Ik zag de lol er wel weer van in dus er verscheen al snel een big smile op mijn gezicht. Gek genoeg kan ik ook enorm genieten van extreme weersomstandigheden als ik eenmaal aan de gang ben. Misschien niet best voor het lichaam en de spieren omdat alles snel afkoelt maar mentaal gezien weer een enorme kick. Een gereserveerd tempo gelopen rond de 13 per uur en dat was erg makkelijk vol te houden. Hartslag met momenten op laten lopen tot max 180 maar voor mij loopt dit nog steeds erg comfortabel. Vanaf kilometer 9 het tempo verhoogd voor 1 km en een snelheid tussen de 14 en 15 per uur was ook nog goed vol te houden al is dit tempo op het moment vrij intensief (wedstrijd tempo) De korte steile kant van de brug op en in Sas nog een versnelling over de 16 per uur en ook dit ging gewoon nog erg lekker. Ik heb wel wat geleerd van dit duurloopje. Een rustige start is beter dan snel van start gaan. Je kan je snelheid geleidelijk uitbouwen en je kunt dit tot het einde van de rit goed volhouden. Door de vele rustige duurloopjes van de afgelopen tijd heb ik wel wat snelheid in geleverd maar de snelheid is op het moment nog niet echt belangrijk. Deze 12 kilometer gingen me weer bijzonder goed en makkelijk af en dat geeft de burger moed. 12.01 km, 54:33, 13.2 km/u, 4:33 min/km, max 16.3 km/u, HF 177. Als ik dit tempo volgend jaar 42 km kan volhouden dan ben ik meer dan tevreden #missionaccomplished Garmin details Voorlopig nog heeeel veel werk aan de winkel maar het komt zeker goed. Blessures blijven voorlopig gelukkig uit wederom geen last van scheenbenen of andere pijntjes.

1 opmerking:

van den Abeele zei

Mooi rondje! En toch ook weer een groot fietsdoel gesteld voor 2012 lees ik! Dat wordt een stevig en sportief wintertje en voorjaar. Go for it!