zaterdag 17 januari 2009

Tacx duurtraining D1/D2, 55.4 km, 1 uur en 30 minuten


Langzaam aan ga ik steeds meer trainingstijd op de fiets doorbrengen en de trainingen zullen naast de specifieke krachttraining voornamelijk bestaan uit duurtrainingen in D1 en D2. Het indoor trainen bevalt me erg goed maar ik verlang nu toch weer naar het trainen in de buitenlucht. Als het weer het toelaat start ik ergens in februari weer met het buiten trainen. Heel de maand februari ga ik nog twee keer per week naar de sportschool voor de krachttrainingen en vanaf maart ga ik zeker nog één keer in de week naar de sportschool om de kracht te onderhouden. Vooral het bovenlichaam moet ik goed bijhouden anders zijn alle krachttrainingen voor niets geweest. De benen zal ik vanaf maart dus alleen nog op uithouding blijven trainen. Vanaf volgende week pas ik mijn krachtschema in de sportschool weer wat aan. Ik ga de benen één keer per week op uithouding trainen en één keer per week op maximale kracht. Op uithouding betekent meer herhalingen (minimaal 20) en minder gewicht (zo`n 50 % van max 1rm) Met het lichaamsgewicht gaat het langzaam de goede kant op, het is zelfs bijna 69 kilo geweest maar nu zit ik weer precies op 67 kilo. Vetpercentage daalt ook nog steeds dus de extra kilo`s zijn duidelijk te wijten aan spieropbouw. twee a drie kilo moet er nog af voor maart/april. Daarna voor de marmotte nog één of twee kilo (62 a 63 kilo) Per week kun je mijn trainingsschema zien op mijn weblog (onder de foto van mijn fiets) waar ik vanaf maandag 19 januari mee begin.

Volgende week begin ik met een relatief rustig weekje wat het fietsen betreft. Donderdag en vrijdag ben ik fietsloos omdat mijn fiets dan weg gaat voor onderhoud. De nieuwe bontrager Aeolus gaan er dan in met een 11-23 cassette. Ook worden er nieuwe zwarte record remhoeven gemonteerd. Thuis gaan de Bontragers er natuurlijk weer uit want daar kom ik voorlopig nog niet mee buiten (alleen heel even om te testen misschien)

Vandaag een duurtraining gereden op de tacx. Een half uur in D1, een half uur in D2 en weer een half uur in D1.
Tijdens het blokje van 30 min in D2 een gemiddeld wattage gereden van 240 watt met een gemiddelde hartslag van 168 slagen per minuut dus ruim binnen de zone gebleven (157 - 174) Het gaat dus de goede kant op met de kracht. Flink kunnen zweten en dus erg lekker getraind. Morgen een duurtraining van 2 uur en 30 minuten op de tacx.

3 opmerkingen:

Erik Cardon zei

Hi Angelo,

Ik zie dat je 30 min. gem. 240 watt hebt getrapt.
Dat gaat de goede kant op.
Zelf heb ook een 30 min. 200 watt getrapt en mijn gemiddelde hartslag was 150.
Maandag ga ik nog een test doen van 240 watt, eens kijken wat de wekker dan doet.
En laat je wielen maar eens zien, ben heel benieuwd.
Groet,

Erik

Angelo Roelandt zei

Gaat steeds beter inderdaad en progressie wordt nu langzaam aan zichtbaar. Als het weer het toelaat dan sjees ik wel ff langs met mijn fiets om de wielen te showen. Ben zelf ook wel benieuwd hoe ze uiteindelijk bollen. Met mijn Campagnolo Eurus wielen blijf ik uiteraard ook nog rijden want die bollen ook fantastisch. Als het weer wat minder is (veel regen) dan laat ik de Bontragers waarschijnlijk thuis. Remmen in de regen met carbon velgen is wat minder. Ik zal dit eerst zelf even moeten ondervinden. bij droog weer remmen ze erg goed zeggen ze alleen het doseren is weer wat anders dan bij alu velgen.

louis zei

Hallo Angelo

Je had in january 2009 op je tacx in 30 min. gem. 240 watt getrapt mag ik vragen welk verzet je dan had staan ?

Mvg Louis.