maandag 26 januari 2009

Training 22 sportschool, 1 uur en 30 minuten

Vanmorgen rond 10 uur begonnen in de sportschool. De geplande twee uur ga ik niet vol kunnen maken want ik moet vanmiddag om 13:00 naar een cursus op het werk tot 16:00. Vanavond ook nog eens de nacht in dus een lange dag vandaag. Eerst een korte warming up op de ergofiets, Erik zat ook al op de ergofiets badend in het zweet. Daarna snel begonnen met squatten, triceps, biceps, leg press, leg extension en leg curl. Na dit alles eerst wat series bankdrukken dan de buikspieren, rug en schouders getraind. Bij sommige oefenigen heb ik 17 herhalingen uitgevoerd bijvoorbeeld bij shoulder press wat nu erg goed gaat. Echt een krap tijdschema vandaag maar ik heb zowat alles kunnen doen wat ik wilde doen. Irritatie aan de knieschijf is nagenoeg verdwenen. Nu douchen en op naar het werk. Of ik mijn schema helemaal kan afwerken deze week dat is nog maar de vraag. Woensdag wordt mijn vrouw geopereerd aan haar schouder en dat gaat natuurlijk voor alles. Ze zal ongeveer drie dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Squatten met dumbells (2 x 12 kilo)
5 series - 15 herhalingen (3 herhalingen meer als anders)

Leg press kuiten 5 series - 20 herhalingen - 100 kilo

Leg press benen 5 series - 20 herhalingen - 80 kilo

Leg curl - 4 series - 12 herhalingen - 35 kilo

bankdrukken 1 serie - 12 herhalingen 30 kilo - 3 series - 12 herhalingen - 40 kilo


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Je bent lekker bezig, gericht op je nieuwe doelstelling voor dit jaar.Ik ben mezelf ook flink aan het inlezen in de trainingsmaterie en volg al een paar maanden een schema via Webtrainer waar veel kilometers gemaakt worden (ik heb er al een paar duurritten van 5 uur opzitten) met als mijn doel de Ronde van Vlaanderen op 4 april.
Nou heb ik eens een vraagje, waar heb jij je ingeschreven voor de Marmotte, op de site zelf of via een andere?Ik wil hem zelf ook graag rijden, maar weet nog niet zeker of ik vrij kan zijn.(we zijn zoals je mischien wel weet aan het reorganiseren op de Dow).
Mooie wielen trouwens, maken je fiets helemaal af, en het was al een topper om te zien.
Ik wens je in ieder geval nog veel fiets/trainingplezier toe.

groeten Anegelo Obrie

Angelo Roelandt zei

Hoi Angelo,

Webtrainer ken ik uiteraard ook, goed dat je daar mee bezig bent.
Wat het inschrijven voor de marmotte betreft. Je kan dit doen via de website van de organisatie zelf (http://www.sportcommunication.com/) Grand Trophee en dan registrations online. Zelf heb ik me ingeschreven via www.enroute.nl wat iets duurder is maar wel een laag startnummer garandeerd. Inschrijven voor de marmotte kan zelfs nog ter plaatse. Bijvoorbeeld de donderdag of vrijdag voor de marmotte (boven op de Alp d' Huez) er is geen deelnemerslimiet dus je kunt altijd mee doen, je start dan wel wat later dan 7:00 omdat je dan in één van de laatste vakken terecht komt. Op zich geen probleem maar als het heel warm wordt is dat toch een nadeel. Zou erg leuk zijn als je de Marmotte ook zou gaan rijden. Het is een prachtige uitdaging/belevenis.

Groeten,

Angelo.