dinsdag 3 februari 2009

Tacx duurtraining D1, 36.2 km, 1 uur (147 bpm)


Gelijk na het werk op de tacx gesprongen voor een duurtraining in D1 van een uurtje. Ik kom wat moeizaam op gang net als mijn hartslag die steeds blijft hangen in de herstelzone en niet in D1 te krijgen is. Na 10 minuten eindelijk in D1 en het wattage is opgelopen tot 250 a 260 watt. De benen staan redelijk onder spanning en voelen ook wat zwaar aan, na 20 minuten gaat het gelukkig wat beter en heb ik de hartslag mooi onder controle.

Er zitten redelijk veel verschillende blokjes in dit uur aan verschillende weerstanden dus dat is wel lekker voor de afwisseling. Na een uur zit het erop, lekker kunnen zweten en toch een mooi gemiddeld wattage gereden (214 watt) aan een gemiddelde hartslag van 147 slagen per minuut (midden D1) Morgen staat er weer een krachttraining gepland in de sportschool en daarna weer in de middagdienst. Drukke dag dus morgen.

2 opmerkingen:

Arno Smit zei

Hallo Angelo,
Ik geloof dat we ongeveer een vergelijkbaar wattage trappen met een vergelijkbare Hs. Maar....ik weeg 82 kg, dus jij bent veel eerder boven ;-)
Groet, Arno

Angelo Roelandt zei

Hoi Arno,

Vergeet niet dat jij naar beneden weer een stuk harder gaat hé (haha) De meeste tijdwinst zit hem inderdaad wel in het klimmen. Misschien dat je nog een paar kilo verliest na veel lange duurtrainingen als het straks iets aangenamer weer is. Met een lengte van 1.93 weet ik overigens niet precies wat het gezonde ideale gewicht zou moeten zijn. BMI van 22 is in ieder geval prima. Het belangrijkste is dat je jezelf goed blijft voelen. Vorig seizoen woog ik zelf in maart nog maar 60 kilo en toen voelde ik me zo slap als een vaatdoekje. Toen maar snel terug naar de 62 a 63 kg gegaan en toen voelde ik me gelukkig weer sterker. Interessant artikel overigens op je weblog over krachttraining. Komt in grote lijnen wel op hetzelfde neer als de uitleg in het handboek voor de wielrenner. Op het moment is het lastig voor mij om de maximale kracht (en dus minder herhalingen) te trainen omdat ik daardoor snel irritaies krijg aan mijn knieschijf. Voorlopig ben ik gelukkig weer pijnvrij dus kan ik de maximale kracht weer langzaam opbouwen.

Groeten,

Angelo.